Vesti > Srbija

Ovo je KAZNA za PROFESORKU koja je FALSIFIKOVALA DIPLOMU! Zaposlila se u školi u Smederevu, pa priznala krivicu

Ona je prošle godine pribavila lažnu diplomu master profesora sa kojom se prijavila na konkurs za radno mesto u osnovnoj školi

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

19/04/2024 > 11:56

podeli vest:

Ovo je KAZNA za PROFESORKU koja je FALSIFIKOVALA DIPLOMU! Zaposlila se u školi u Smederevu, pa priznala krivicu
Foto: Shutterstock


Žena J. S. (44) sklopila je sporazum sa Osnovnim javnim tužilaštvo u Smederevu o priznanju krivice, jer je prošle godine pribavila lažnu diplomu master profesora sa kojom se prijavila na konkurs za radno mesto u jednoj osnovnoj školi, a potom i primljena u radni odnos.

- Po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, a nakon zaključenog sporazuma o priznanju krivičnog dela, J. S. (44) je proglašena krivom za krivično delo falsifikovanje isprave koje je izvršila na taj način što je tokom 2023. godine pribavila lažnu diplomu o stečenom visokom obrazovanju i diplomu o stečenom zvanju master profesora, upotrebila ih kao prave priloživši iste uz konkursnu dokumentaciju prilikom konkursa za radno mesto u jednoj osnovnoj školi, na osnovu čega je po okončnanju konkursa i zaključila ugovor o radu i bila primljena u radni odnos - stroji u saopštenju OJT u Smederevu.

Posle sprovedenog postupka sud je optuženoj, pošto je prethodno usvojio prethodno zaključeni sprazum o priznanju krivičnog dela, osudio na novčanu kaznu od 500.000 dinara, izrekao uslovnu osudu, kao i meru bezbednosti oduzimanja lažnih diploma.

Ostavite komentar