Vesti > Srbija

Četvorica pripadnika tzv. kosovske policije juče PRIVEDENA! Oglasio se MUP Srbije

Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

18/04/2024 > 11:55

podeli vest:

Četvorica pripadnika tzv. kosovske policije juče PRIVEDENA! Oglasio se MUP Srbije
Foto: Shutterstock


Četvorica pripadnika takozvane kosovske policije privedena su u sredu prilikom kontrole na administrativnom prelazu, a jedan od njih je zadržan, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

- Četvorica pripadnika kosovske policije su privedena, jedan je zadržan - zamenik direktora policije - saopšteno je iz MUP-a.

Oni su privedeni prilikom kontrole na prelazima, zbog bezbednosnih provera, precizirano je iz MUP-a.

MUP je juče saopštio da su neosnovane tvrdnje Prištine o navodnom zadržavanju autobusa sa registracionim oznakama sa teritorije Kosova i Metohije na graničnom prelazu Batrovci i navelo da policija nije nikoga zadržavala niti sprečavala ulazak i prolazak bilo kom građaninu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Ministarstvo je objasnilo da je u toku pojačana kontrola svih putnika na graničnim prelazima i da se vrše bezbednosne provere u cilju veće sigurnosti i bezbednosti građana, što, kako navode, može prouzrokovati duže zadržavanje na samom graničnom prelazu.

Prištinski mediji objavili su ranije juče da su navodno stotine građana KiM bile blokirane u Srbiji na prelazu sa Hrvatskom i da im nije bilo dozvoljeno da nastave putovanje.

Predstavnici privremenih prištinskih institucija optužili su Beograd da je to odgovor na odluku Parlamentarne skupština SE da usvoji preporuku za prijem tzv. Kosova u SE. 
 

Ostavite komentar