Vesti > Srbija

SRBI NA KiM UZNEMIRENI! Oglasila se Srpska lista: Kurti paradira sa stotinu specijalaca NAORUŽANIH DO ZUBA (VIDEO)

Srpska lista zahteva da nadležne međunarodne organizacije reaguju na ovu očiglednu provokaciju

Izvor: K1info/informer.rs

Autor: Kristina Jokić

03/04/2024 > 14:09

podeli vest:

SRBI NA KiM UZNEMIRENI! Oglasila se Srpska lista: Kurti paradira sa stotinu specijalaca NAORUŽANIH DO ZUBA (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen/Kosovo Online/Tanjug/Vlada privremenih kosovskih institucija


Srpska lista izdala je zvanično saopštenje povodom današnjeg paradiranja Aljibina Kurtija - Leposavićem i Zubinim Potokom.

- Paradiranje Aljbina Kurtija uz više desetina vozila i stotinu do zuba naoružanih tzv. albanskih specijalaca po severu Kosova i Metohije uznemirio je Srbe na Kosovu i Metohiji koji su sa gnušanjem posmatrali ovaj igrokaz. Kurtijev dolazak na sever uz parapolicijske formacije ima za cilj destabilizaciju situacije na terenu i izazivanje tenzija - istakli su i dodali: 

 - Više je nego jasno da je svojim dolaskom želeo da isprovocira reakciju srpskog naroda i sebe predstavi kao žrtvu kako bi zaradio još koji politički poen ili glas za predstojeće izbore. Nakon ove cirkuske predstave očigledno uplašeni Kurti je kao i svi okupatori otišao nazad, a mi ostali na severu Kosova i Metohije kao svoji na svome jer je ovo naša zemlja, naši gradovi i opštine. Očekujemo da će nadležne službe dezinfikovati ulice kojima se on kretao i time zaštiti zdravlje naših građana. Zahtevamo da nadležne međunarodne organizacije reaguju na ovu očiglednu provokaciju i zahtevaju od svog pulena da prestane da ugnjetava srpski narod, koji je ovog puta pokazao izuzetnu suzdržanost i trpeljivost - bili su jasni predstavnici Srpske liste. 

Ostavite komentar