Vesti > Srbija

MAJKE, STIŽU ODLIČNE VESTI! Ukoliko ste se odlučili za OVAJ POTEZ, uskoro će vam leći NOVAC NA RAČUN

Pravo na državnu finansijsku podršku majkama za kupovinu ili izgradnju prvog stana/ kuće imaju oni čija su deca rođena posle 1. 1. 2022.

Izvor: K1info/novosti.rs

Autor: Kristina Jokić

30/03/2024 > 08:25

podeli vest:

MAJKE, STIŽU ODLIČNE VESTI! Ukoliko ste se odlučili za OVAJ POTEZ, uskoro će vam leći NOVAC NA RAČUN
Foto: K1info/Shutterstock/Freepik


Više od 300 zahteva za subvencionisanje kupovine prve nekretnine po osnovu rođenja deteta, trenutno je u fazi obrade, dopune ili predbeležbe u Republičkom geodetskom zavodu, a priliv svakodnevno raste.

Dosad je, zaključno sa 8. martom, prihvaćeno ukupno 614 zahteva, a od toga u 2023. godini je usvojeno 448. Ovo su podaci kojima raspolaže Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Najviše zahteva podneto je u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Kragujevcu, dok je primetno manji broj iz Valjeva, Subotice, Pančeva, Čačka, Leskovca, Rume, Šapca, Vranja, Pirota i Bujanovca - objašnjavaju u ovom resoru.

Pravo na državnu finansijsku podršku majkama za kupovinu ili izgradnju prvog stana ili kuće imaju oni čija su deca rođena posle 1. januara 2022. godine.

Novčana pomoć može da iznosi do 20 odsto vrednosti nekretnine, ali je ograničena na maksimamalnih 20.000 evra. Subvencija se odnosi ne samo na kupovinu već izgrađenih objekata, nego i na izgradnju nove kuće.

Ostavite komentar