Vesti > Srbija

Medvedev otkrio šta čeka TERORISTE! "SVE IH POBIJTE! Ko je platio, ko je saosećao, ko je pomogao... sve"

Svi me pitaju. Šta da se radi? Uhvaćeni su. Bravo za sve koji su ih uhvatili, napisao je Medvedev na društvenim mrežama

Izvor: K1info/novosti.rs

Autor: Mina Duduković

25/03/2024 > 14:01

podeli vest:

Medvedev otkrio šta čeka TERORISTE! "SVE IH POBIJTE! Ko je platio, ko je saosećao, ko je pomogao... sve"
Foto: Tanjug/AP/Yekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP


Zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev napisao je na društvenim mrežama da se teroristi Krokusa moraju pobiti, ali je mnogo važnije pobiti sve umešane: „Ko je platio, ko je saosećao, ko je pomogao“, pišu RIA novosti.

- Svi me pitaju. Šta da se radi? Uhvaćeni su. Bravo za sve koji su ih uhvatili. Treba li ih ubiti? Treba. I biće. Ali mnogo je važnije pobiti sve upletene. Svakog. Ko je platio, ko je saosećao, ko je pomogao. Sve ih pobijte - napisao je on na svom Telegram kanalu.

Pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. Dopisnik RIA Novosti koji je prisustvovao incidentu javio je da je nekoliko maskiranih i bez maski muškaraca upalo u salu, te da su pucali na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, poginule su 154 osoba, od kojih je troje dece. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, 152 osobe su povređene u napadu terorista. 24. mart je proglašen Danom nacionalne žalosti.

Ruski predsednik Vladimir Putin je napomenuo da su sva četvorica izvršilaca terorističkog napada pronađena i privedena – pokušali su da pobegnu i krenuli ka Ukrajini, gde im je na ukrajinskoj strani pripremljen „prozor” za prelazak granice. Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se radi o strancima.

Predsednik je naveo da je privedeno ukupno 11 osoba, a snage bezbednosti rade na otkrivanju cele terorističke baze. Prema FSB-u, oružje koje su teroristi koristili bilo je unapred pripremljeno i plaćeno kešom.

Putin je rekao da Rusija nije suočena samo sa pažljivo cinično planiranim terorističkim napadom, već sa pripremljenim i organizovanim masovnim ubistvom civila. Predsednik je istakao da će svi počinioci, organizatori i naručioci ovog zločina biti pravedno i neizbežno kažnjeni.

Ostavite komentar

mirjana

pod hitno vedite smrtne kazne za sve koji prete ruskom staninišvu i rusiji

25.03.2024 14:07