Vesti > Srbija

Gašić iz Niša: Naša je obaveza da ČUVAMO SEĆANJE na JUNAKE koji su branili našu ZEMLJU (VIDEO)

Poručio je da je "naša obaveza da buduća pokolenja učimo vrednostima koje su nam ti junaci ostavili"

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

24/03/2024 > 17:25

podeli vest:

Gašić iz Niša: Naša je obaveza da ČUVAMO SEĆANJE na JUNAKE koji su branili našu ZEMLJU (VIDEO)
Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ nr


Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je danas da je obaveza Srbije i srpskog naroda da čuva sećanje i zahvalnost na srpske junake koji su poginuli braneći našu zemlju u periodu od 1998. do 2003. godine.

- Zaslužili su naši heroji, naši vitezovi, da svako od 1.139 imena glasno izgovorimo, da se sa zahvalnošću sećamo njihovih podviga i njihovog stradanja - izjavio je Gašić u Nišu na otkrivanju i osvećenju Spomen-ploče Novim kosovskim junacima, povodom 25. godišnjice NATO agresije na našu državu.

Poručio je da je "naša obaveza da buduća pokolenja učimo vrednostima koje su nam ti junaci ostavili", navodeći da su te vrednosti hrabrost, odanost, solidarnost, nesebičnost, zajedništvo.

- Da se time čuva bezbednost naše Srbije, sigurnost naših građana i spokojno detinjstvo naše dece - rekao je Gašić.

Dodao je da su borci koji su dali živote u odbrani SRJ bili "čelični zid u odbrani i u čuvanju mira i stabilnosti naše zemlje i bezbednosti svih građana".

- Zato je naša država, predvođena predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, veoma posvećena politici mira i stabilnosti, bez koje nema ni napretka, ni preporoda, ni slobode - rekao je Gašić.

Istakao je da su na spomen ploči imena 1.139 boraca, koji su, kako je rekao, u slavu i za slobodu otadžbine položili ono najbitnije, svoj život. Naveo je da će Ministarstvo unutraših poslova uvek pamtiti sve svoje heroje i da će ih Srbija pamtiti.

- Naša država nije teritorijalno velika, ali jeste zemlja velikog nacionalnog ponosa i dostojanstva. Neka Bog blagoslovi i čuva sve građane Republike Srbije da se nikad ne zaboravi. Živela Srbija - rekao je Gašić.
 

Ostavite komentar