Vesti > Srbija

PROLEĆE povlači "RUČNU" Ovaj datum je ključan, a onda sledi temperaturni šok!

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

21/03/2024 > 23:05

podeli vest:

PROLEĆE povlači "RUČNU" Ovaj datum je ključan, a onda sledi temperaturni šok!
Foto: printskrin tanjug


Petak će doneti prolazno naoblačenje, ponegde sa kišom i pljuskovima, naročito na severozapadu, zapadu i jugozapadu, dok se na istoku i jugoistoku očekuje potpuno suvo.

U subotu sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura do 22°C, piše Đorđe Đurić u vremenskoj prognozi za Srbiju.

U nedelju prvo u severnim i zapadnim, do kraja dana i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 10°C u Bačkoj do 22°C na jugoistoku Srbije.

Posle podne i uveče obilnije padavine očekuju se na jugu Srbije, dok će na severu padavine prestati.

Početkom sledeće sedmice osetno svežije, u ponedeljak sa kišom u nižim i snegom u višim predelima, a maksimalna temperatura biće od 10 do 14°C.

Utorak i sreda doneće otopljenje, ali i novo prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima.

Prema trenutnim prognozama, u drugoj polovini sledeće sedmice očekuje se pravo prolećno i sunčano vreme. Maksimalna temperatura biće preko 20°C.

 

Vrhunac toplog vremena očekuje se na samom kraju marta, pa bi 30-31. marta, maksimalne temperature išle i preko 25°C, lokalno u Podrinju i u Kolubarskom okrugu do 28°C, a u Beogradu do 26-27°C.

Ostavite komentar