Vesti > Srbija

OGLASIO SE DIREKTOR leskovačke bolnice i otkrio detalje: Evo šta je uzrok SMRTI PORODILJE prema niškim lekarima

Nesrećnu ženu su iz Leskovca uputili u Niš, jer joj je krvna slika i dalje padala

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

29/02/2024 > 18:29

podeli vest:

OGLASIO SE DIREKTOR leskovačke bolnice i otkrio detalje: Evo šta je uzrok SMRTI PORODILJE prema niškim lekarima
Foto: Tanjug printscreen


Direktor Opšte bolnice u Leskovcu, Nebojša Dimitrijević, izrazio je veliko žaljenje zbog smrti mlade žene koja ja jutros preminula u niškom UKC pošto joj je u Leskovcu urađen carski rez.

- Mi lekari smo uopšte osetljivi na trudnice i porodilje, ali me je ovaj događaj potresao još više, jer se radi o ćerki mog dobrog prijatelja koji je medicinski tehničar i radi u Vlasotincu. Radili smo zajedno u tamošnjem Domu zdravlja, devojku znam od detinjstva. Kako sam saznao od svojih saradnika, trudnoća je tekla uredno, urađen je carski rez i odjednom je krenulo jako krvarenje, dobila je krv i krvne derivate, ali joj nije bilo bolje, krvna slika joj je i dalje padala. Odlučili smo da je uputimo u Niš gde je nažalost preminula. Kako sam čuo od niških lekara radi se o tzv. TIK - u, opštem krvarenju za koje se ne zna iz kojeg razlog nastupa - rekao je Dimitrijević.

Dodao je da mu je veoma teško, ali da se radi o stanju koje je nepredvidivo i koje je i u svetu često.

- Formiraćemo komisiju da ispitaju sve otkako je primljena u našu ustanovu dok nije upućena u Niš. Kako su mi rekli moji ginekolozi, ništa u toj trudnoći nije bilo sporno, devojka je bila zdrava i prava. Porodila se carskim rezom, ujutro joj je krvna slika bila dobra, ali su odjednom trombociti počeli da padaju, dobila je tromobocite ali se krvarenje nastavilo zbog čega smo je prebacili u Niš. Iz niške bolnice sam dobio poruku da joj je bolje, međutim jutros je preminula. Lekar sam 32 godine ali kad se ovakve stvari dese morate emotivno da reagujete ko god je u pitanju - zaključio je direktor bolnice.

Ostavite komentar