Vesti > Srbija

OPLJAČKANA I RAZLUPANA Pošta na Kosovu: Ukrali novac, sve isprevrtali

Kancelarija za KiM upozorava kompletnu međunarodnu javnost na sve posledice i opasnosti koja nosi Kurtijeva odluka da ukine srpski dinar

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

03/02/2024 > 10:53

podeli vest:

OPLJAČKANA I RAZLUPANA Pošta na Kosovu: Ukrali novac, sve isprevrtali
Foto: TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM/bs


U Ugljaru, kod Kosova Polja, noćas je obijena, a potom opljačkana i razlupana poslovnica Pošte Srbije, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metihiju, ističući da je to direktna posledica odluke premijera privremenih prištinskih institucija da ukine dinar na KiM i Srbima onemogući svaki vid normalnog života.

Kako je navedeno, ekstremisti su s Pošte skinuli video nadzor, ukrali kasu sa novcem i demolirali prostorije ove ustanove, isprevrtali stolove, ormare i izvalili vrata.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da više od mesec dana upozorava kompletnu međunarodnu javnost na sve posledice i opasnosti koja nosi Kurtijeva odluka da ukine srpski dinar u pokrajini.

Ističe se da su svaka Kurtijeva antisrpska odluka i potez direktni signal ekstremistima da krenu u lov i napad na sve srpsko, a ohrabreni dodatno činjenicom da neće biti ni uhapšeni ni procesuirani, pa pored škola, ambulanti, vrtića i srpskih kuća sada na red dolaze i Pošte.

Spirala nasilja koju diriguje režim u Prištini i sprovodi nad srpskim narodom u pokrajini mora biti alarm za međunarodnu zajednicu da preduzme odlučne korake u zaštiti i srpskog naroda i srpske imovine, ističe Kancelarija za Kosovo i Metohiju


 

Ostavite komentar