Vesti > Srbija

Hladi se Srbija: Danas samo do 19 stepeni, padaće i kiša, a na KOPAONIKU - NULA

Vikend že biti nešto topliji, ali već od narednog ponedeljka zima hvata zalet

Izvor: K1info/Tanjug

20/09/2022 > 07:12

podeli vest:

Hladi se Srbija: Danas samo do 19 stepeni, padaće i kiša, a na KOPAONIKU - NULA
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


U Srbiji će jutro biti hladno, tokom dana promenljivo i sveže uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a mestimicno se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. Jutarnja temperatura biće od 2 do 10, a najviša dnevna od 15 do 19 stepeni.

Jutro će biti s lokalnom pojavom niske oblačnosti i magle, uglavnom po kotlinama, visoravnima i duž rečnih dolina jugozapadne i juzne Srbije. Tokom dana promenljivo i sveže uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a mestimično se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak.

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, na jugu severni.

I u Beogradu danas promenljivo i sveže uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a posle podne očekuje se i kratkotrajna kiša.

Jutarnja temperatura od 6 do 8, najviša dnevna oko 17 stepeni. Do utorka, 27. septembra, biće promenljivo oblačno, do petka sveže, mestimično sa slabom kišom, a za vikend suvo sa sunčanim intervalima i toplije. Pocetkom sledeće sedmice kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se uglavnom u severnim, zapadnim i centralnim krajevima. 

 U Srbiji je jutros u 6 sati najniža temperatura izmerana na Kopaniku - nula stepeni Celzijusa, dok je u Sjenici izmeren 1 stepen.

Na ZlatIbOru je bilo 3, a na Crnom vrhu 4 stepena Celzijusa, pokazuju podaci RHMZ-a.

Najtopliji su bili Beograd, Veliko Gradište, Negotin, Banatski Karlovac i Kikinda sa 10 stepeni Celzijusa.

Ostavite komentar