Vesti > Srbija

JEZIVA STATISTIKA! Godišnje POGINE OKO 50 MOTOCIKLISTA, a ovo doba godine je NAJRIZIČNIJE

Vožnja dvotočkaša u toku zime zahteva posebne veštine i zaštitnu opremu od vozača, a rizici stradanja su znatno veći

Izvor: K1info

Autor: Katarina Milanović

31/01/2024 > 11:10

podeli vest:

JEZIVA STATISTIKA! Godišnje POGINE OKO 50 MOTOCIKLISTA, a ovo doba godine je NAJRIZIČNIJE
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista Vladimir Jevtić izjavio je danas da svake godine u Srbiji pogine oko 50 vozača i putnika na motociklima i mopedima, a izmedju 1.100 i 1.300 bude povređeno.

On je za Tanjug rekao da vožnja dvotočkaša u toku zime zahteva posebne veštine i zaštitnu opremu od vozača, kao i da su rizici stradanja znatno veći zbog lošije vidljivosti i hladnih kolovoza.

- U Srbiji ima i više od 5.000 dostavljača i veliki broj njih je na dva točka na motociklima, mopedima i biciklima. Ova kategorija učesnika u saobraćaju susreće se sa brojnim problemima. Moto sezona se više jednostavno ne završava. Naravno da imamo povećan broj motociklista kada je dosta toplije vreme, ali sada imamo mnogo dostavljačkih službi - rekao je Jevtić. 

Prema njegovim rečima, u slučaju njihove povrede, vrednost bilo koje dostave, ne može da se meri sa vrednošću troškova lečenja koji mogu biti i više desetina hiljada evra.

- Budite svesni da su i dalje vozači motocikla, bicikla i mopeda u saobraćaju. Proveravajte oko sebe, a što se tiče vozača dvotočkaša ovaj period je poprilično zahtevan za upravljanje i jako je hladno - rekao je Jevtić. 


 

Ostavite komentar