Vesti > Srbija

Još jedna operacija tzv. KOSOVKSE POLICIJE! Sa DUGIM CEVIMA vrše pretres opštine Gora - bez ikakvog POVODA

Nema sumnje da je ovaj upad u prostorije opštine Gora izveden po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, navodi Kancelarija za KiM

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: K1info

26/01/2024 > 15:39

podeli vest:

Još jedna operacija tzv. KOSOVKSE POLICIJE! Sa DUGIM CEVIMA vrše pretres opštine Gora - bez ikakvog POVODA
Foto: wikipedia.org/N1 printscreen


Više desetina pripadnika tzv. kosovske policije, pod punim naoružanjem, upalo danas oko 13 časova, bez ikakvog povoda ili obrazloženja, u prostorije opštine Gora koje su izmeštene u selo Vranište, gde sa dugim cevima vrše pretres i premetačinu, saopštila je Kancelarija za KiM. 

Kako se navodi više od 10 vozila policije, sa više od 50 naoružanih specijalaca, blokiralo je potpuno ulaz i izlaz iz sela ove najudaljenije opštine na Kosovu i Metohiji, a saobraćaj je posle više od sat vremena normalizovan, ali se Kurtijevi naoružani specijalci i dalje nalaze u zgradi opštine Gora. 

- Nema sumnje da je ovaj upad u prostorije opštine Gora izveden po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, sa jednim jedinim ciljem - da se ona zatvori, radnici zastraše i proteraju sa radnih mesta, a potom i sa njihovog kućnog praga, gde žive u miru i slozi ne dirajući nikoga - navodi Kancelarija.

Ističe da je maltretiranje i brutalno zastrašivanje mirnog bratskog naroda u opštini Gora, "podli plan" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa ciljem progona naroda koji tamo živi i udar na sve manjinske zajednice čija je egzistencija direktno ugrožena zbog ovakvih protivpravnih akata, dirigovanih iz Prištine. 

Podseća se da ne prođe dan da Kurti i vlasti u Prištini ne sprovedu nasilne i eskalatorne poteze na Kosovu i Metohiji, sa ciljem potpune destabilizacje prilika na terenu i izazivanja podela, mržnje, zastrašivanja, dizanja tenzija i generisanja opasnih kriza, jer to je jedina politika za koju Kurti i njegovi ekstremni sledbenici znaju.

 

Ostavite komentar