Vesti > Srbija

Loše VESTI za VOZAČE: GORIVO je POSKUPELO!

Nove cene se objavljuju svakog petka do 15 časova.

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: K1info

26/01/2024 > 10:18

podeli vest:

Loše VESTI za VOZAČE: GORIVO je POSKUPELO!
Foto: Shutterstock


Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine objavilo je danas nove cene goriva i one će važiti do narednog petka.

Litar evrodizela će do narednog petka na pumpama koštati maksimalno 198 dinara za litar, dok će benzin evropremijum BMB 95 najviše koštati 178 dinara za litar.

Podsetimo, prethodno je litar evrodizela koštao maksimalno 196 dinara, dok je benzin evropremijum BMB 95 najviše koštao 176 dinara za litar.

Nove cene se objavljuju svakog petka do 15 časova.

Vlada Srbije, podsetimo, usvojila je juče Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte za evrodizel i evropremijum BNB 95, koja će važiti do sledećeg petka, odnosno do 2. februara 2024. godine, saopštila je Vlada Srbije.

Uredba je doneta u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, imajući u vidu da je tržište još uvek nestabilno.

Foto: Unsplash.com

 

Zbog toga je, kako se napominje, bilo neophodno da se produži period važenja ograničenja cena.

U skladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte za period od nedelju dana, navelo ranije Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Pored toga, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, o tome se obaveštavaju privredni subjekti, koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava.

Na taj način utvrđeno je da su pomenuti subjekti dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar