Vesti > Srbija

KURTI nastavlja s pokušajima GAŠENJA INSTITUCIJA Srbije: Kancelarija za KiM OBAVESTILA LAJČAKA

Na meti danas su se našli centri za socijalni rad u Leposaviću i severnom delu Kosovske Mitrovice

Izvor: K1info/Tanjug

24/01/2024 > 18:55

podeli vest:

KURTI nastavlja s pokušajima GAŠENJA INSTITUCIJA Srbije: Kancelarija za KiM OBAVESTILA LAJČAKA
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Kancelarija za KiM saopštila je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, u svom nasilničkom maniru, nastavio s pokušajima gašenja i otimanja institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, a na njegovoj meti danas su se našli centri za socijalni rad u Leposaviću i severnom delu Kosovske Mitrovice. 

Uklanjanje obeležja Republike Srbije i postavljanje tabli sa natpisom "Republika Kosovo" na institucijama koje ne finansira Priština, i koje se sredstvima iz srpskog budžeta staraju o dobrobiti socijalno najugroženijih građana, još jedna je potvrda da Kurtijeva strahovlada ne poznaje granice, navodi se u saopštenju.

Jasno je da je i ovaj eskalatorni potez, nakon najave zabrane dinarskog platnog prometa, u funkciji zastrašivanja i daljeg obespravljivanja srpskog naroda, jer Kurti uporno pokušava da Srbe progna sa Kosova i Metohije tako što će ih izgladneti i ostaviti bez sredstava za život. 

To mu naravno neće poći za rukom, i o poslednjem činu nasilja već je obavešten posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, a uskoro će detaljnu informaciju dobiti i sve druge relevantne međunarodne instance - ističu u Kancelariji za KiM.    

Srbi na Kosovu i Metohiji koji primaju plate ili neku vrstu socijalnog davanja od svoje države neće biti prepušteni na milost i nemilost Kurtijevom bezumlju, jer Srbija nije obavezna samo da se stara o dobrobiti sopstvenih građanima, već je dužna da na svaki dostupan demokratski način brani same temelje humanosti u svojoj južnoj pokrajini.  

Kurti svakodnevno minira dijalog Beograda i Prištine i uskraćuje elementarna ljudska prava Srbima na Kosovu i Metohiji i neophodno je, pre nego što bude kasno, oštrom i odlučnom reakcijom međunarodne zajednice zaustaviti njegov pohod protiv mira i stabilnosti u regionu.

Na zgradama Centara za socijalni rad u Kosovskoj Mitrovici i u Leposaviću tokom dana skinuta je tabla sa srpskim natpisom i postavljena tabla na kojoj piše Republike Kosovo.

Takođe, sa jarbola ispred Opštine Leposavić skinute su i zastave Srbije, Ujedinjenih nacija i Opštine.

 

Ostavite komentar