Vesti > Srbija

Nije šala - u septembru PAO PRVI SNEG u Srbiji

Temperature se na ovoj planini kreću oko nule

Izvor: K1info/Tanjug

18/09/2022 > 08:13

podeli vest:

Nije šala - u septembru PAO PRVI SNEG u Srbiji
Foto: Unsplash.com


Hladni talas doneo je prve pahulje i Srbiji gde je na Kopaoniku ovog jutra pao slab sneg, prenose mediji.

Temperature se na ovoj planini kreću oko nule, javio je RTS.

- Sa druge strane, datum prvog snežnog pokrivača zahvata jako široki spektar od kada postoje merenja na Kopaoniku. Beležen je od početka septembra pa do kraja novembra. Na primer, prošle godine je to bilo 23. septembra, pretprošle 21. novembra, pre nje 29. novembra, a pre nje 24. oktobra, zatim 22. septembra, pa 5. oktobra, pa 23. septembra... Ako bi uzeli generalno srednju vrednost, datum prvog snežnog pokrivača bi bio negde između 10. i 15. oktobra, dakle ovaj današnji sneg je poranio u odnosu na prosek. Ipak, jedna stvar vezuje gotovo sve dane sa prvim snežnim pokrivačem, a to je da traju jako kratko, u gotovo 90 odsto slučajeva tek manje od dana ili dva - piše na Instagram profilu Infokop.

Kako su najavili metereolozi, ujutru i pre podne postepeno razvedravanje očekuje se prvo na severu zemlje. Hladan vazduh iz srednje Evrope ostaće na Balkanu, ali i veći deo naredne sedmice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by InfoKOP (@infokop)

 

Jutarnja temperatura od 8 do 12, a najviša od 16 do 20 stepeni. U Beogradu verovito, ujutru kiša, u najtoplijem delu dana 18 stepeni.

Hladno i vetrovito uz postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, ujutru na severu i zapadu, pre podne i sredinom dana i u ostalim predelima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Vetar pre podne umeren i jak severozapadni, na istoku povremeno i olujni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od 8 do 12 , a najviša od 16 do 20 stepeni. Tokom noći u Vojvodini novo naoblačenje sa kišom.

 

 

Ostavite komentar