Vesti > Srbija

SVI NESTRPLJIVO ČEKAJU ODLUKU: Stigao poziv VLADI SRBIJE da pusti u opticaj još 150.000 novih VAUČERA!

Interesovanje za vaučere je izuzetno veliko, a prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor podeljena je prvog dana

Izvor: K1info/Tanjug

15/01/2024 > 11:10

podeli vest:

SVI NESTRPLJIVO ČEKAJU ODLUKU: Stigao poziv VLADI SRBIJE da pusti u opticaj još 150.000 novih VAUČERA!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Udruženje "Moja Srbija" uputilo je poziv Vladi Srbije da u narednim danima pusti u opticaj dodatnih 150.000 vaučera, čime bi se, kako je saopšteno, u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana.

Interesovanje za vaučere je izuzetno veliko, a prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor podeljena je prvog dana, navela je  organizacija "Moja Srbija".

- Pošto ne znaju ko je danas stigao na red, a ko ne, ugostitelji će biti primorani da pozovu sve goste koji su kod njih rezervisali smeštaj do kraja godine i da ih pitaju da li su uspeli da predaju formulare za vaučer - kaže Milan Ristić iz udruženja "Moja Srbija".

Naglašava da su ugostitelji prethodno izrazili veliko zadovoljstvo zbog pomeranja početka akcije na 15. januar i povećanja vrednosti vaučera na 10.000 dinara.

U "Mojoj Srbiji" veruju da će Vlada Srbije naći mogućnosti da odobri dodatnu količinu vaučera i time omogući svim zainteresovanim građanima da deo svog odmora provedu u Srbiji.

Uz to, u svom dopisu udruženje izražava nadu da će nova kvota od najmanje 150.000 vaučera biti puštena u opticaj odmah, kako bi se izbegli bespotrebni problemi, kako kod ugostitelja koji su u obavezi da čuvaju sve rezervisane termine, tako i za građane koji će, ukoliko se nova kvota odobri kasnije, biti primorani da ponovo prikupljaju potrebnu dokumentaciju.

Kod podele vaučera država refundira novac tek 45 dana nakon izvršene usluge, bez obzira kada je vaučer preuzet.

Puštanjem 250.000 vaučera odmah na početku akcije ugostiteljima bi se smanjili gubici zbog rezervisanih, a nerealizovanih termina, građani bi dobili mogućnost da na miru i sa sigurnošću planiraju svoj odmor tokom godine, a država ne bi imala nikakve dodatne troškove, navodi se u saopštenju.

U predaji za vaučere su prednjačili penzioneri, ali zbog odlaganja početka akcije, u odnosu na isti period prošle godine, mnogo zastupljeniji su zaposleni građani, pošto su imali dovoljno vremena da prikupe potrebnu dokumentaciju.

Kao i u prethodnim godinama i ovoga puta veliko interesovanje je vladalo za planine i banje, pa će tako, najveći broj vaučera otići u Sokobanju, na Zlatibor i u Vrnjačku Banju. 

Vaučeri će moći da se koriste isključivo za plaćanje usluge smeštaja, a pokrivaće deo troškova u iznosu do 10.000 dinara.

Podela vaučera za odmor predstavlja jednu od najisplativijih subvencija u srpskoj privredi jer sav novac plasiran u domaći turizam ostaje u novčanim tokovima naše zemlje i veoma brzo se kroz poreze i ostala davanja vraća u budžet, navode iz ovog udruženja.
 

Ostavite komentar