Vesti > Srbija

VUČIĆ uneo BADNJAK u PREDSEDNIŠTVO, pa ugostio SRPSKU DECU iz SEVERNE MAKEDONIJE: Mališani mu doneli POKLON

Pre početka ceremonije, Vučić je sa saradnicima uneo badnjak u Predsedništvo

Izvor: K1info

Autor: Mina Dududuković

06/01/2024 > 09:16

podeli vest:

VUČIĆ uneo BADNJAK u PREDSEDNIŠTVO, pa ugostio SRPSKU DECU iz SEVERNE MAKEDONIJE: Mališani mu doneli POKLON
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas decu srpske nacionalnosti iz Republike Severne Makedonije koja borave u poseti Beogradu povodom božićnih praznika.

Tom prilikom Vučić je sa njima razgovarao i podeliti im božićne paketiće.

Pre početka ceremonije, Vučić je sa saradnicima uneo badnjak u Predsedništvo.

- Draga deco i učitelji, vaspitači, nastavnici. Hvala vam što ste danas u Beogradu, u Srbiji. Svima koji dolazite iz Skoplja, Kumanova, Bitolja, Tetova, srećan sam što na Badnji dan mogu da vas ugostim. Čini mi se da je vladika Nikolaj Srbima najbolje opisao Božić - rekao je Vučić.

Predsednik je zatim pročitao reči vladike Nikolaja:

- Želim da uputim čestikte za Božić, našem narodu u Republici Srpkoj, Crnoj Gori, BiH, a pre svega našem stradalnom narodu na delu Srbije, KiM, i hvala vam što čuvate srpsko ime i prezime, sprska ognjišta, srpsku kuću. Želim svima sreću i radosniju godinu nego što je bila 2023 - rekao je predsednik.

Deca srpske nacionalnosti iz Severne Makedonije, koja borave u poseti Beogradu povodom božićnih praznika, poklonila su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sliku sa božićnim pozdravom "Hristos se rodi", uz čestitanje Badnjeg dana i Božića predsedniku i celom srpskom rodu

U ime dece koja su došla iz Severne Makedonije obratila se Angelina koja se zahvalila na toplom dočeku, na svakoj pomoći koju su predsednik i Srbija uputili regionu u najtežim danima pa pokazala i poklon koji su spremili za predsednika.

Mala Angelina je kazala i da je njihova dužnost da čuvaju srpsku tradiciju i kulturu, jezik i da se drže zajedno jer jedino tako mogu da opstanu.

Ostavite komentar