Vesti > Srbija

Šta piše u PAPIRU - ODBIJENICI datom novinaru Tanjuga?

Ne navodi se razlog zbog koga mu se odbija poseta KiM

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

03/01/2024 > 20:43

podeli vest:

Šta piše u PAPIRU - ODBIJENICI datom novinaru Tanjuga?
Foto: Tanjug


Na papiru - odbijenici, koji je izdala takozvana Generalna policijska direkcija sa sedištem u Prištini, piše da se novinaru Tanjuga Anđelku Utješanoviću odbija ulazak na teritoriju Kosova i Metohije.

Na papiru, koji je predat Utješanoviću na administrativnom prelazu Merdare, ne navodi se razlog zbog koga mu se odbija poseta KiM.

Utješanoviću je danas posle 15 sati tzv. kosovska policija zabranila da uđe na teritoriju Kosova i Metohije kako bi izveštavao o poseti patrijarha Porfirija svetinjama na KiM.

On je putovao na KiM zajedno sa delegacijom SPC u kojoj je bio i patrijarh i bez ikakvog obrazloženja je vraćen sa administrativnog prelaza, iako je ranije bio najavljen kao član delegacije, a službenici su mu samo rekli da izađe iz kola i saopštili mu da ne može da nastavi dalje, jer mu je vlada u Prištini zabranila da uđe na KiM.

Kada im je Utješanović zatražio obrazloženje, rekli su da ga ni oni nemaju i da samo sprovode odluku privremenih prištinskih institucija, a on je nakon toga odbio da potpiše dokument o odbijanju ulaska na teritoriju KiM.

Foto: TANJUG/ANĐELKO UTJEŠANOVIĆ

 

Međutim, portal Kossev je preneo tu vest uz ogradu navodeći da su se za više informacija obratili tzv.kosovskoj policiji i tzv.kosovskom ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i da su im odgovorili samo iz policije uz navode da je "toj osobi zapravo bilo dozvoljeno da uđe na Kosovo".

- Kako je saopšteno iz nadležnog ministarstva, dozvoljen mu je ulazak u RKS - navedeno je u odgovru policije Kossevu.

 

Ostavite komentar