Vesti > Srbija

U petak nas čeka TOTALNA PROMENA VREMENA: Evo do kada će trajati MINUS i JAKO ZAHLAĐENJE

U noći između nedelje i ponedeljka očekuje se zahlađenje, pad temperature, sneg i stvaranje snežnog pokrivača

Izvor: K1info/blic.rs

03/01/2024 > 18:35

podeli vest:

U petak nas čeka TOTALNA PROMENA VREMENA: Evo do kada će trajati MINUS i JAKO ZAHLAĐENJE
Foto: Tanjug/Anders Wiklund/TT News Agency via AP


Od petka kreće totalna promena vremena u Srbiji, najavio je meteorolog Ivan Ristić!

Tako će visoke temperature od 16 stepeni u plusu zameniti minus i sneg. U ponedeljak će nas sačekati i snežni pokrivač, a promena koja će uslediti trajaće desetak dana.

- U petak se događa totalni preokret na evropskom kontinentu. To je poremećaj koji je krenuo pre desetak dana sa Pacifika i u petak stiže stiže u naše predele. Počeće da pristiže hladan vazduh iz Rusije, koji u subotu kreće ka Poljskoj, Nemačkoj i Francuskoj. U nedelju dolazi do Bečkih vrata, a odatle mu treba samo jedan dan da dođe do nas - kaže Ristić.

Kako najavljuje, u noći između nedelje i ponedeljka očekuje se zahlađenje, pad temperature, sneg i stvaranje snežnog pokrivača.

- U ponedeljak kada budete kretali na posao biće snežnog pokrivača - kaže Ristić za "Pink".

Kako navodi, temperatura će pasti sa 10 stepeni na minus 2-3, tako da može i da zaledi.

Kako je najavio meteorolog ranije, u ponedeljak, 8. januara, ujutru prvo na severu, a do kraja dana i u ostalim delovima Srbije sneg, temperatura pada ispod 0 stepeni Celzijusa i dolazi do formiranje snežnog pokrivača u većem delu zemlje, osim na jugoistoku.

Foto: Tanjug/Anders Wiklund/TT News Agency via AP

 

Uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, sneg će nastaviti povremeno da pada i u utorak, 9. januara, dok se u sredu, 10. januara, očekuje prestanak snežnih padavina i postepeno razvedravanje. U utorak i sredu ledeni dani kada je najviša dnevna temperatura ispod ili oko 0 stepeni Celzijusa.

Kako je istakao, očekuje nas još jedna zimska nedelja u januaru.

- Pripremite se za drugu zimsku nedelju od 15 do 22. januara. Instrument PV još jače usmerava hladan vazduh prema nama, anticiklon slabi tako da će biti ponovo uslova za sneg - napisao je na svom profilu meteorolog Ristić.

 

Ostavite komentar