Vesti > Srbija

Srbi sa Kosmeta PEŠKE IDU na glasanje: Na Jarinju velike kolone vozila, krenuli put 4 opštine

Državljani Srbije sa prebivalištem na Kosovu glasaju u 4 opštine u centralnoj Srbiji

Izvor: K1info/kurir.rs

17/12/2023 > 12:18

podeli vest:

Srbi sa Kosmeta PEŠKE IDU na glasanje: Na Jarinju velike kolone vozila, krenuli put 4 opštine
Foto: ATA Images


Državljani Srbije sa prebivalištem na Kosovu, zbog zabrane prištinskih vlasti da na teritoriji Kosova izraze volju na parlamentarnim izborima, moći će da glasaju u četiri opštine u centralnoj Srbiji.

U Srbiji se danas održavaju izbori za poslanike Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, kao i lokalni izbori u 65 opština i gradova uključujući Beograd.

U 11.20 časova - Na Jarinju kolona duga dva kilometra, Srbi peške idu ka centralnoj Srbiji. Na prelazu Jarinje i dalje je velika gužva, a kolona vozila duga je oko dva kilometra. Prema poslednjim informacijama, čeka se dva i po sata.

Kolona vozila povećala se u odnosu na jutro pa se prostire sve do Donjeg Jarinja.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić glasao je tokom prepodneva u Raški. U ovoj opštini svoje glasačko pravo mogu da iskoriste građani sa teritorije Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, iz opština Leposavić, Zvečan, Kosovska Mitrovica, Vučitrn i Srbica.

Gužva i na biračkim mestima u Vranju

Na biračkim mestima u Vranju na kojima glasaju građani iz Kosovskog Pomoravlja velike su gužve, prenosi RTV Puls.

Kako se navodi, oko osam časova čekalo se duže od 45 minuta, a najviše glasača u jutarnjim satima bilo je iz opština Gnjilane i Kosovska Kamenica.

Na biračkim mestima u zgradi Hemijsko tehnološke škole u Vranju na biračkim spiskovima je 16.132 birača iz četiri opštine Kosovsko-pomoravskog upravnog okruga - Gnjilana, Kosovske Kamenice, Novog Brda i Kosovske Vitine.

 

Ostavite komentar