Vesti > Srbija

GUŽVA NA MERDARU: Srbi sa KiM rano jutros krenuli na glasanje u CENTRALNU SRBIJU

Prema koloni vozila koja je krenula ka centralnoj Srbiji može se videti da je odziv veliki.

Izvor: K1info/Tanjug

17/12/2023 > 08:31

podeli vest:

GUŽVA NA MERDARU: Srbi sa KiM rano jutros krenuli na glasanje u CENTRALNU SRBIJU
Foto: ATA Images


Na administrativnom prelazu Merdare od ranih jutarnjih sati je velika gužva jer je veliki broj Srba sa Kosova i Metohije krenuo u centralnu Srbiju kako bi glasali na parlamentarnim izborima koji se danas održavaju. 

Srbi sa KiM glasaju u centralnoj Srbiji pošto Priština nije dozvolila održavanje izbora na KiM.

Iz severnog dela Kosovske Mitrovice već je krenulo prvih 10 autobusa, a očekuje se da će u toku dana ka Raški krenuti još 40 autobusa.

Prvi autobusi iz Gračanice i okolnih mesta krenuli su ka Kuršumliji, a građani koji su krenuli na glasanje stakli su da su nezadovoljni odlukom Prištine, ali da im za državu Srbiju nije teško da putuju 70 kilometara u jednom pravcu.

Tanja Nedeljković iz Gračanice istakla je da je odluka o zabrani glasanja na KiM sramotna.

- Pošli smo na glasanje da podržimo našu Srbiju... Nije mi teško da putujem do Kuršumlije kako bih pružila podršku Srbiji - rekla je Nedeljković.

Republička izborna komisija donela je odluku da će birači sa teritorije KiM na današnjim parlamentarnim izborima glasati u Vranju i opštinama Kuršumlija, Raška i Tutin.

Birači sa teritorije Kosovsko-pomoravskog upravnog okruga svoje biračko pravo mogu da ostvare u Vranju, a birači sa teritorije Kosovskog upravnog okruga u opštini Kuršumlija.

Birači sa teritorije Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, osim birača sa teritorije opštine Zubin Potok, glasaće u opštini Raška, a birači sa teritorije Pećkog i Prizrenskog upravnog okruga i birači sa teritorije opštine Zubin Potok u Kosovsko-mitrovačkom upravnom okrugu, u opštini Tutin.
 

Ostavite komentar