Vesti > Srbija

Malo MRAZ, pa malo SUNCE, a negde i MAGLA! Danas pretežno SUNČANO, TEMPERATURA do 9 stepeni

U Srbiji će početkom sledeće sedmice ujutru biti mestimično slabog mraza i niske oblačnosti

Izvor: K1info/Tanjug

17/12/2023 > 07:31

podeli vest:

Malo MRAZ, pa malo SUNCE, a negde i MAGLA! Danas pretežno SUNČANO, TEMPERATURA do 9 stepeni
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


U Srbiji će danas biti slab mraz, a po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama niska oblačnost i magla, koja će se ponegde zadržati i pre podne.

Sredinom dana i po podne biće pretežno sunčano. Vetar slab, u većini krajeva zapadni i jugozapadni, u južnim predelima slab severni, a u Timočkoj Krajini umeren, povremeno i jak zapadni.

Najniža temperatura od - 5 do 0 °C, najviša od 4 do 9 °C, a u mestima sa dužim zadržavanjem magle biće hladnije. Uveče i tokom noći po nizijama, kotlinama i rečnim dolinama ponovo se očekuje niska oblačnost i formiranje magle.

U Beogradu će jutro biti sa slabim mrazom i maglom, a tokom dana će biti pretežno sunčano. Vetar slab, zapadni i jugozapadni. Tokom noći se ponovo očekuje niska oblačnost i formiranje magle. Najniža temperatura od minus -2 do 0 °C, a najviša oko 7 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će početkom sledeće sedmice ujutru biti mestimično slabog mraza, niske oblačnosti i magle, koja će se po nizijama, pojedinim kotlinama i rečnim dolinama zadržati veći deo dana.

Foto: Pixabay.com

 

U ostalim predelima očekuje se toplije vreme, sa sunčanim intervalima, uz porast dnevnih temperatura koje će se kretati između 8 i 13 °C.

Novo naoblačenje sa manjim padom temperature očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, koje će u četvrtak na jugozapadu i jugu, a za vikend uglavnom na severu usloviti slabu kišu.
 

Ostavite komentar