Vesti > Srbija

STIŽE NOVAC JOŠ JEDNOJ GRUPI GRAĐANA: Evo koliko im leže na račun

Penzionerima je danas uplaćeno po 20.000 dinara jednokratne pomoći države

Izvor: K1info/Tanjug

30/11/2023 > 16:43

podeli vest:

STIŽE NOVAC JOŠ JEDNOJ GRUPI GRAĐANA: Evo koliko im leže na račun
Foto: Shutterstock


Isplata jednokratne novčane pomoći od po 10.000 dinara korisnicima socijalne zaštite, počinje sutra, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Ministarstvo od 1. decembra počinje isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 10.000 dinara korisnicima prava iz oblasti socijalne zaštite, koji su to pravo ostvarili zaključno sa 24. novembrom - navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva preciziraju da će novac dobiti svi koji su ostvarili pravo na novčanu socijalnu pomoć - nosioci prava i članovi porodice, kao i na dodatak za pomoć i negu drugog lica i posebnu novčanu naknadu.

Podsetimo, penzionerima je danas uplaćeno po 20.000 dinara jednokratne pomoći države. Međutim, kako je Telegraf Biznis pisao, pomoć treba da bude isplaćena i sledećim kategorijama.

- Ova vrsta pomoći biće isplaćena svim korisnicima penzija i privremenih naknada, invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, kao i invalidnoj deci, korisnicima privremene naknade kod Fonda PIO - saopšteno je.

Kako je ranije navedeno, srednjoškolci će dobiti 10.000 dinara, a studenti 1.000 dinara.

Ostavite komentar