Vesti > Srbija

OGLASIO SE SRBIJA VOZ! Otkriveni SVI DETALJI sudara dva voza kod Odžaka!

Četiri putnika i mašinovođa povređeni su kada je putnički voz između Ratkova i Odžaka naleteo na teretni voz, saopšteno je iz Srbija voza.

Izvor: K1info

17/11/2023 > 21:33

podeli vest:

OGLASIO SE SRBIJA VOZ! Otkriveni SVI DETALJI sudara dva voza kod Odžaka!
Foto: K1info/Freepick


-Večeras u 18.47 časova, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, putnički voz naleteo je na zadnji deo teretnog voza. Na sreću, u sudaru nije bilo poginulih. Povređena su četiri putnika, a mašinovođa je povredio rame. I putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza'', navodi se u saopštenju. Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koju čine ekipe kompanija „Srbijavoz“ i „Infrastrukture železnice Srbije-, odmah su se uputile na mesto nezgode i prema prvim informacijama uzrok nezgode je ljudski faktor.

Foto: Nove Apatinske Novine

 

Istraga je u toku kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar. Osim Železničke komisije, na mesto sudara odmah su stigli i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć koja je povređene putnike i mašinovođe u najkraćem roku prevezla u dežurnu zdravstvenu ustanovu u Odžacima u kojima su zbrinuti i gde su dobili neophodnu negu.

-Srbijavoz naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet naše kompanije, i da ćemo nastaviti da činimo sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale'-, dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar