Vesti > Srbija

OGLASILI SE iz Infrastrukture Železnice Srbije: Povređen su četiri putnika i mašinovođa!

Infrastruktura Železnice Srbije izdalo zvanično saopštenje.

Izvor: K1info

17/11/2023 > 20:20

podeli vest:

OGLASILI SE iz Infrastrukture Železnice Srbije: Povređen su četiri putnika i mašinovođa!
Foto: Nove Apatinske Novine


-Večeras, u petak, 17. novembra 2023. godine, u 18.47 sati, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, došlo je do naleta putničkog voza u zadnji deo teretnog voza. U ovom sudaru vozova nema poginulih. Povređena su četiri putnika, a mašinovođa je povredio rame-, navodi se u saopštenju Infrastruktura Železnica Srbije.

Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koju čine ekipe kompanija „Srbijavoz“ i „Infrastrukture železnice Srbije“, odmah su se uputile na mesto nezgode i prema prvim informacijama uzrok nezgode je ljudski faktor. Istraga je u toku kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar.

Osim Železničke komisije, na mesto sudara odmah su stigli i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć koja je povređene putnike i mašinovođe u najkraćem roku prevezla u dežurnu zdravstvenu ustanovu u Odžacima u kojima su zbrinuti i gde su dobili neophodnu negu. ''Srbijavoz naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet naše kompanije, i da ćemo nastaviti da činimo sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale'', dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar