Vesti > Srbija

Gorica ruši sve PREDRASUDE, ona je JEDINA ŽENA koja vozi gradski AUTOBUS u Prijepolju

Upravljala je šleperom, a sada se bavi prevozom putnika - i ima samo pozitivne utiske

Izvor: K1info/RINA

19/10/2023 > 07:43

podeli vest:

Gorica ruši sve PREDRASUDE, ona je JEDINA ŽENA koja vozi gradski AUTOBUS u Prijepolju
Foto: RINA


Samo u jednom autobusu u Prijepolju putnici ne mogu da viknu ono čuveno "majstore zadnja" zato što za volanom nije muškarac, već prva i za sada jedina dama koja je vozač gradskog prevoza u ovoj opštini. Gorica Đokić već godinama unazad zaljubljena je u teretna vozila. Upravljajući šleperom krstarila je Srbijom, a sada se odlučila za prevoz putnika.

- Pošto u Prijepolju nikada ranije žena nije vozila autobus, na početku je bilo malo iznenađenih pogleda. Ali, putnici su me vrlo brzo i odlično prihvatili, tako da imam samo pozitivne utiske. Na liniji, na kojoj sada radim dnevno se pređe oko 150 kilometara, uvek sam sa narodom. Malo popričamo, malo se šalimo i prođe radni dan - kaže za RINU Gorica.

Ona dodaje da do sada nije doživela nikakvu neprijatnost i da su putnici jako ljubazni, ali i spremni da joj pomognu ukoliko se za tim ukaže potreba. 

- Ako dođe do nekog problema na vozilu, putnici odmah izlaze da pomognu ženi vozaču. Jeste teže voziti kad dođe zimska sezona, ali na sve se čovek navikne. Iskustvo je čudo - dodaje ova jedina žena vozač u Prijepolju.

Foto: RINA

 

Gorica na najbolji način na svom ličnom primeru pokazuje da je svaka podela na muške i ženske poslove u 21. veku apsolutno prevaziđena i da žene takođe, ukoliko žele - mogu sve.

Imajući u vidu da su pojedina istraživanja pokazala da su žene pažljiviji vozači od muškaraca, nema dileme da se putnici sa Goricom za volanom autobusa osećaju sigurno.

Ostavite komentar