Vesti > Srbija

Počela ISPLATA JEDNOKRATNE POMOĆI za 1,1 milion dece u Srbiji, u 3 koraka proverite da li vam je "LEGAO" NOVAC

Sva prijavljena deca dobiće po 10.000 dinara najkasnije do utorka

Izvor: K1info/Tanjug

25/09/2023 > 06:57

podeli vest:

Počela ISPLATA JEDNOKRATNE POMOĆI za 1,1 milion dece u Srbiji, u 3 koraka proverite da li vam je "LEGAO" NOVAC
Foto: Shutterstock


Isplata jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara, za koju je uspešno prijavljeno više od 1,1 milion dece, počela je danas.

Svi oni će, kako je najavio ministar finasija Siniša Mali dobiti pomoć 25. i 26. septembra, a za pomoć se prijavilo oko 635.000 roditelja i staratelja.

- Isplatićemo novac za pola miliona dece, preostali će novac dobiti u utorak - rekao je Mali.

- Ukoliko je u pojedinim slučajevima u toku reklamacija, one će biti poslate na dalje rešavanje i samim tim će u skladu sa tom dinamikom i biti vršena isplata - rekao je Mali.

Podsetio je da je to samo jedna u nizu novčanih jednokratnih pomoći koje je država preduzela u toku najveće ekonomske krize još od Drugog svetskog rata. Svako obećanje koje smo dali, ispunjavamo, naglasio je Mali.

- Država je uložila više od devet milijardi evra - dodao je Mali i naglasio da to nije uticalo negativno na makroekonomiju, jer je 51 odsto udeo duga u BDP-u.

Ukoliko ste se već uspešno prijavili za pomoć od 10.000 dinara za decu, ne krene, evo kako da u 3 koraka proverite da li vam je legao novac. Za proveru je potrebno svega tri koraka.

Ono što je prvo potrebno jeste ući na sajt https://idp.trezor.gov.rs/, nakon čega treba kliknuti na opciju "Provera statusa prijave" koja je prikazana dole na slici.

 

Foto: screenmshot

 

Nakon što ste kliknuli na opciju "Provera statusa prijave" otvara vam se novi dokument u koji treba da unesete svoje podatke. Prvo što treba da unesete je matični broj, a nakon toga i broj lične karte koji ste koristi prilikom registracije. tada i dobijate odgovor.

Foto: screenmshot

 

U trećem koraku očekujte informaciju o statusu uplate.

Ako se pojavi neki problem, recimo da vam novac ne bude uplaćen, takođe na sajtu Uprave za trezor možete problem i prijaviti.

 

Ostavite komentar