Vesti > Srbija

Granična policija na AERODROMU dobila opremu od Direktorata civilnog vazduhoplovstva

Na osnovu njega je Direktorat ustupio računarsku opremu namenjenu obuci policijskih službenika Uprave granične policije

Izvor: K1info/Tanjug

21/09/2023 > 18:25

podeli vest:

Granična policija na AERODROMU dobila opremu od Direktorata civilnog vazduhoplovstva
Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs


Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov i v.d pomoćnika ministra, načelnika Sektora za logistiku u Ministarstvu unutrašnjih poslova Boriša Roljić potpisali su danas na Aerodromu Nikola Tesla Sporazum o poslovno - tehničkoj saradnji, na osnovu kog je Direktorat ustupio računarsku opremu namenjenu obuci policijskih službenika Uprave granične policije.

Opremu će koristiti policijski službenici Uprave granične policije koji na aerodromima obavljaju dodatni pregled obezbeđivanja putnika i njihovog ručnog, predatog prtljaga, robe i pošte, navodi se u saopštenju MUP.

Roljić se zahvalio Direktoratu na ustupljenoj opremi i naglasio da će ona omogućiti policijskim službenicima svakodnevno usavršavanje u cilju efikasnijeg i boljeg obavljanja poslova zaštite civilnog vazduhoplovstva od radnji nezakonitog ometanja i otkrivanja zabranjenih predmeta.

- U skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju i Nacionalnim programom za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu, u prethodnom periodu, nakon završene obuke i uspešno završene sertifikacije u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva 35 policijskih službenika dobilo je sertifikat za rad na ovom polju - rekao je Roljić i dodao da će ustupljena oprema doprineti njihovom daljem usavršavanju.

Direktorka Čizmarov naglasila je da je ovakav vid saradnje od izuzetne važnosti, jer je zajednički cilj svih učesnika u vazdušnom saobraćaju bezbedan i obezbeđen protok putnika i robe.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova naš je prirodan partner u ovoj oblasti. Dodatne obuke policijskih službenika samo će dati još snažniji doprinos celokupnoj zaštiti civilnog vazduhoplovstva od nezakonitih ometanja - rekla je Čizmarov.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su pomoćnik direktora policije Branislav Pavlović, zamenik načelnika Uprave granične policije Branislav Šalipurević i pomoćnici direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Zlatko Miščević i Goran Jovičić.
 

Ostavite komentar