Vesti > Srbija

Vozači, USPORITE i BATALITE TELEFONE u vožnji: Od sutra do 22. septembra POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA

Ova akcija sprovodi se u 30 evropskih zemalja, članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope)

Izvor: K1info/Tanjug

15/09/2023 > 12:43

podeli vest:

Vozači, USPORITE i BATALITE TELEFONE u vožnji: Od sutra do 22. septembra POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA
Foto: MUP RS


Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 16. do 22. septembra, u okviru projekta "ROADPOL dani bezbednosti" sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlje.

Iz MUP-a su saopštili da se ova akcija istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), dok je projekat podržan od strane Evropske komisije. 

Dodali su da projekat ima za cilj podizanje svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na evropskim putevima.

U akciji će biti angažovani svi raspoloživi policijski službenici, kao i svi uređaji za kontrolu saobraćaja.

Foto: MUP RS

 

Tokom sprovođenja projekta, policijski službenici saobraćajne policije tokom kontrole poseban akcenat usmeriće na otkrivanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja, kao što su prekršaji prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Takođe, u okviru projekta "ROADPOL dani bezbednosti", u sredu, 20. septembra obeležiće se Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima, zaključeno je u saopštenju MUP-a. 
 

Ostavite komentar