Vesti > Srbija

Memić u MAJAMIJU predstavio REZULTATE Srbije u oblasti TURIZMA: Smeši li nam se NAJEZDA putnika sa FLORIDE?

Politički i privredni predstavnici Majamija i Floride iskazali su veliko interesovanje za jačanje saradnje sa našom zemljom

Izvor: K1info/Tanjug

04/09/2023 > 16:27

podeli vest:

Memić u MAJAMIJU predstavio REZULTATE Srbije u oblasti TURIZMA: Smeši li nam se NAJEZDA putnika sa FLORIDE?
Foto: Tanjug/PKS/Tijana Maljković


Delegacija Vlade Republike Srbije koju predvodi ministar turizma i omladine Husein Memić boravi u radnoj poseti američkoj saveznoj državi Floridi u cilju unapređenja ekonomskih odnosa, sa posebnim osvrtom na saradnju u oblasti turizma.

Ministar Memić istakao je rekordne rezultate koje turizam Srbije beleži u postpandemijskom periodu i naglasio da tom trendu najviše doprinose dvocifrene stope rasta stranih turista sa svih važnih emitivnih tržišta, navodi se u saopštenju Ministarstva turizma i omladine. 

Pored toga, Memić je rekao da će Srbija razvoj turizma bazirati na principima održivosti i u skladu sa tim, predstavnici poslovne zajednice u Majamiju su upoznati sa Mapom investicionih prilika u skladu sa ciljevima održivog razvoja koju su zajednički izradili UNDP i Vlada Srbije.

Politički i privredni predstavnici Majamija i Floride iskazali su veliko interesovanje za jačanje saradnje sa našom zemljom i istakli da Srbiju vide kao tačku povezivanja sa regionom Jugoistočne Evrope, što daje mogućnosti za dalje jačanje i turističke i sveukupne privredne saradnje.

Predstavnici Privredne komore Srbije prezentovali su potencijale Srbije u oblastima nautičkog, održivog i kreativnog turizma, ali i istakli da postoji dosta prostora za saradnju u oblasti IT-a i kreativnih industrija. 

Kako se navodi, u delegaciji sa ministrom Memićem su predstavnici Ambasade Republike Srbije u SAD, Generalnog sekretarijata Vlade, Privredne komore Srbije (PKS) i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Delegacija je razgovarala sa predsednicom okruga Majami Dejd, Danijelom Levin Kava, direktorom Međunarodnog aerodroma Majami Ralfom Kutijeom, sa rukovodstvom Luke Majami, koja je najveća putnička luka za kruzere u svetu i jedna od najvećih kargo luka i sa rukovodstvom poslovnog saveta okruga Majami. 
 

Ostavite komentar