Vesti > Srbija

VANDALSKI čin na PALIĆU: Uništen natpis "SUBOTICA" na mađarskom jeziku

Balint Pastor zatražio je strogo kažnjavanje počinilaca

Izvor: K1info/Tanjug

03/09/2023 > 14:30

podeli vest:

VANDALSKI čin na PALIĆU: Uništen natpis "SUBOTICA"  na mađarskom jeziku
Foto: Tanjug/Dopisnik Subotica


Na Paliću je u blizini nadvožnjaka i na bikovačkom putu, uništen nedavno postavljeni natpis na mađarskom jeziku s imenom grada Subotice.

Predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor zatražio je, tim povodom, strogo kažnjavanje učinilaca, a predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ocenio da je to "poruka upućena predsedniku Vučiću" i da se vandalizmu mora stati na put bez obzira od koga dolazi.

- Vrlo brzo će ponovo stajati! I koliko god puta treba, napravićemo ponovo! Zahtevamo strogo kažnjavanje učinilaca! - napisao je Balint Pastor na društvenim mrežama.

Po nezvaničnim saznanjima vandalski čin se verovatno dogodio tokom noći, budući da su stanovnici tih delova grada prijavili štetu u jutarnjim časovima.

- Poruka je upućena predsedniku Vučiću, ali posledice ovog čina nas više bole. Učinićemo sve da ovi natpisi ponovo sijaju punim sjajem, i da počinioce sustigne zaslužena kazna. Vandalizmu se mora stati na put bez obzira od koga dolazi. Nadam se da predsednik Vučić razume njemu upućenu poruku počinilaca i da njegov odgovor neće izostati. A mi sa naše strane ostajemo tu gde jesmo, ne idemo nigde - objavio je Ištvan Pastor na Fejsbuku.

Ištvan Pastor inicirao je predlog za postavljanje naziva grada na mađarskom, a predsednik Vučić je pre dva dana, kada mu je tokom posete uručena povelja Počasnog građanina Subotice, rekao da je on lično podržao postavljanje natpisa imena Subotice i na mađarskom jeziku, u bojama mađarske zastave. Subotička policija je izvršila uviđaj na mestima uništenih natpisa Subotice, na mađarskom jeziku i detalji ovog incidenta biće naknadno poznati.

Ostavite komentar