Vesti > Srbija

MINISTAR policije na ČASOVIMA sa učenicima: Tu smo da vas ČUVAMO i brinemo o vašoj BEZBEDNOSTI

Školski policajac je tu da reaguje i da bude osoba od poverenja vama i vašim nastavnicima i roditeljima, rekao je Bratislav Gašić

Izvor: K1info/Tanjug

01/09/2023 > 17:02

podeli vest:

MINISTAR policije na ČASOVIMA sa učenicima: Tu smo da vas ČUVAMO i brinemo o vašoj BEZBEDNOSTI
Foto: Tanjug/OMK MUP Republike Srbije


Povodom početka školske godine, tokom koje će svaku školu u Srbiji čuvati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, ministar Bratislav Gašić posetio je danas učenike Osnovne škole "Stevan Dukić" na Karaburmi i Srednje škole "Barajevo", kojima je poručio da su policajci tu zbog njih, da ih čuvaju i brinu o njihovoj bezbednosti.

- Ukoliko budete imali neki problem, znajte da je školski policajac tu da reaguje i da bude osoba od poverenja vama i vašim nastavnicima i roditeljima - rekao je ministar, koji je svim učenicima poželeo srećan i bezbedan početak školske godine.

Posle intoniranja himne Srbije u Srednjoj školi "Barajevo", ministar je srednjoškolcima poručio da vole svoju zemlju, poštuju jedni druge, neguju prijateljstvo i čuvaju svoje prijatelje, saopštio je MUP.

Gašić je osnovce pozvao da budu aktivni u projektu "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" u kojem će, kroz radionice, naučiti da prepoznaju nasilje i kako da se od njega zaštite i kome da se obrate ukoliko do njega dođe.

Foto: Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

 

U okviru ovog projekta koji sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete, sutra na Adi Ciganliji, od 10 do 17 časova, Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovaće druženje sa decom, kojoj će kroz edukativne radionice ukazati na osnove bezbednog ponašanja.

 

Ostavite komentar