Vesti > Srbija

Šta je to LETELO nebom iznad NIŠA: Pripadnici VOJSKE SRBIJE najuspešniji na Otvorenom PADOBRANSKOM prvenstvu

Ubedljivu pobedu u ekipnoj konkurenciji ostvarila je padobranska ekipa Nebeske vidre

Izvor: K1info/Tanjug

07/08/2023 > 22:51

podeli vest:

Šta je to LETELO nebom iznad NIŠA: Pripadnici VOJSKE SRBIJE najuspešniji na Otvorenom PADOBRANSKOM prvenstvu
Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg


Pripadnici Vojske Srbije bili su najuspešniji na 69. Otvorenom padobranskom prvenstvu Srbije održanom ovog vikenda u Nišu u skokovima na cilj u ekipnom i pojedinačnom plasmanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ubedljivu pobedu u ekipnoj konkurenciji ostvarila je padobranska ekipa Vojske Srbije Nebeske vidre, ispred ekipa Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade Arhistratig i Aero-kluba Naša krila iz Paraćina.

U konkurenciji padobranaca iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Nemačke, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije, prvo mesto je osvojio pripadnik 63. padobranske brigade vodnik Stevan Miletić, ispred kolege iz jedinice zastavnika prve klase Milana Svetozarevića.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila zastavnik prve klase Radmila Đurić, takođe iz 63. padobranske brigade.

Ako se sa neba vratimo samo na zemlju, ovog vikenda je održano i Prvo CISM Balkansko prvenstvo u planinskom trčanju, na kojem je zlatnu medalju u muškoj konkurenciji osvojio vodnik Đuro Borbelj iz Prve brigade kopnene vojske.

Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

 

On je prvi pretrčao stazu dugu osam kilometara u konkurenciji pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Odlični rezultati vojnih padobranaca i atletičara nastavak su uspešnih nastupa na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i pokazatelj visoke fizičke spremnosti pripadnika Vojske Srbije, stoji u saopštenju.
 

Ostavite komentar