Vesti > Srbija

Raspisan konkurs za BUDUĆE POLICAJCE: 1.100 mesta u Sremskoj Kamenici, OVO SU USLOVI

Izbor kandidata obavlja se iz tri dela, kaže zamenik načelnika odeljenja policije Policijske uprave u Subotici Dušan Savić

Izvor: K1info

07/08/2023 > 13:36

podeli vest:

Raspisan konkurs za BUDUĆE POLICAJCE: 1.100 mesta u Sremskoj Kamenici, OVO SU USLOVI
Foto: Tanjug


Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 1.100 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije starosti od 18 do 24 godina, sa prebivalištem na teritoriji Srbije (najmanje godinu dana neprekidno), odnosno prebivalište na teritoriji Policijske uprave za koju konkurišu, kaže zamenik načelnika odeljenja policije Policijske uprave u Subotici  Dušan Savić.

Prema njegovim rečima, lica koja konkurišu treba da imaju završenu četvorogodišnju srednju školu ili završene osnovne strukovne, odnosno akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta, da nisu osuđivani ili kažnjavani, da poseduju vozačku dozvolu B kategorije i da ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti.

Takođe, pravo učešća na konkursu ima i lice koje uz konkursnu dokumentaciju dostavi potvrdu da je do dana zaključenja konkursa započelo obuku za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije, uz obavezu da najkasnije do 29. septembra 2023. godine, Centru za osnovnu policijsku obuku dostavi overenu fotokopiju vozačke dozvole "B" kategorije.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

- Izbor kandidata obavlja se iz tri dela. Opšti lekarski pregled, kao i specijalistički lekarski pregled koji se obavlja u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika MUP-a, dok se kvalifikacioni ispiti koji se sastoji iz provere jezičke kulture i pravopisa srpskog jezika, provere psihološkog statusa, bazično-motoričkog statusa i intervjua, obavljaju u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici - rekao je Savić.

Od ukupnog broja polaznika, kako kažu u MUP-u, njih 30 je predviđeno za rad na području Policijske uprave u Subotici.

- Njih 15 će biti angažovano na radnom mestu policajca za potrebe policijskih ispostava na teritoriji Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša, tri polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca za potrebe Saobraćajne policijske ispostave za državne puteve 1A reda i 12 polaznika za radno mesto graničnog policajca za potrebe stanica granične policije Tavankut, Subotica i Horgoš - rekao je on.

Konkurs je otvoren do 11. avgusta, a prijavu sa dokumentacijom kandidati treba da podnesu policijskoj stanici u mestu prebivališta.

Prilikom podnošenja prijave, kandidat treba da se izjasni za koje od ponuđenih radnih mesta se prijavljuje na stručno osposobljavanje.

Ostavite komentar