Vesti > Srbija

VRELO, vrelije, SRBIJA: Ako ste se PITALI kako je živeti u DOLINI SMRTI, danas ćete dobiti ODGOVOR

Najniža temperatura od 18 do 24 stepena, najviša od 33 do 37 stepeni Celzijusa

Izvor: K1info/Tanjug

18/07/2023 > 07:00

podeli vest:

VRELO, vrelije, SRBIJA: Ako ste se PITALI kako je živeti u DOLINI SMRTI, danas ćete dobiti ODGOVOR
Foto: Tanjug/AP


Verovatno je većina vas čula za Dolinu smrti, Nacionalni park u Kaliforniji, ali ako i nije - evo - to je predeo u kojem se, na ovoj našoj Zemlji, beleže najviše temperature (od kad se to zapisuje, a rekord je 56,67 stepeni Celzijusa iz 1913. godine).

Nisu oni očito videli nikad termometre iz našeg GSP-a kad ne radi klima, ali dobro, ako biste otprilike da imate sliku kako je to živeti na vrelini -  i danas ćete moći u to da se uverite i u našoj Srbiji, jer će prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), biti pretežno sunčano i toplo.

Vetar slab i umeren, na jugu i istoku Srbije pojačan, severozapadni. Najniža temperatura od 18 do 24 stepena, najviša od 33 do 37 stepeni Celzijusa.

U Beogradu sutra sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 24, najviša oko 35 stepeni.

U Srbiji će se i narednih sedam dana zadržati natprosečno toplo vreme.Najtoplije će biti na jugu zemlje, gde će, uz pretežno sunčano vreme, maksimalne temperature dostizati u većini mesta od 34 do 38 stepeni, lokalno i do 40.

U severnim, delom i u centralnim krajevima, će sa čestim prodorima malo svežijeg vazduha iz srednje Evrope dnevni maksimumi biti niži za 4 do 7 stepeni, a uz lokalni razvoj oblačnosti, biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom, ponegde praćene gradom i olujnim vetrom.

 

Ostavite komentar