Vesti > Srbija

Vlada Srbije šalje HUMANITARNU POMOĆ Hersonskoj oblasti: Odobrava se i zaštita državljana UKRAJINE

Kao dodatni vid podrške, ovog leta će biti organizovan sportsko-rehabilitacioni kamp za omladinske i dečije ekipe "Dinamo" iz Kijeva

Izvor: K1info/Tanjug

15/07/2023 > 12:04

podeli vest:

Vlada Srbije šalje HUMANITARNU POMOĆ Hersonskoj oblasti: Odobrava se i zaštita državljana UKRAJINE
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Vlada Republike Srbije saopštila je danas da je usvojila više odluka koje se odnose na pomoć za prevazilaženje humanitarne katastrofe u Hersonskoj oblasti u Ukrajini. 

Kako se ističe, nova tranša humanitarne pomoći ovoj zemlji, između ostalog, obuhvataće donaciju robe i lekova iz Republičke direkcije za robne rezerve i robe iz Komesarijata za izbeglice i migracije. 

Vlada Republike Srbije je, takođe, donela zaključak kojim se odobrava privremena zaštita za prihvat državljana Ukrajine pogođenih situacijom u Hersonskoj oblasti, piše u saoopštenju.

Ujedno, kao dodatni vid podrške, ovog leta će biti organizovan sportsko-rehabilitacioni kamp za omladinske i dečije ekipe Fudbalske akademije "Dinamo" iz Kijeva. 

Vlada Republike Srbije je odobrila sredstva za organizaciju letnjeg kampa, koji će pokriti smeštaj, ishranu, održavanje treninga i fudbalskih utakmica, dodaje se u saopštenju.

 

Ostavite komentar