Vesti > Srbija

ZBOG KURTIJA nam preti nam HUMANITARNA KATASTROFA: Direktor KBC Kosovska Mitrovica upozorio da im je KISEONIK NEOPHODAN

Elek dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/06/2023 > 11:47

podeli vest:

ZBOG KURTIJA nam preti nam HUMANITARNA KATASTROFA: Direktor KBC Kosovska Mitrovica upozorio da im je KISEONIK NEOPHODAN
Foto: Freepik.com


Kiseonik nam je neophodan za rad u operacionoj sali, za rađanje beba, jednom rečju za normalno funkcionisanje naše ustanove, poručio je dr Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica.

Doktor Elek se oglasio nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros u emisiji na RTS-u upozorio da počinje da ponestaje kiseonika u toj bolnici.

- To znači da nam u slučaju zabrane dopremanja kiseonika iz centralne Srbije jednostavno preti humanitarna katastrofa - dodaje direktor kliničko-bolničkog centra.

Elek dodaje da trenutno u toj bolnici ima lekova za neophodan rad ustanove, ali da je situacija sa kiseonikom alarmantna, te podseća na to da vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem osporava sve što je dogovoreno u Briselu.

On je naglasio i da se na ovu zdravstvenu ustanovu oslanjaju Srbi sa čitavog Kosova, ali i nealbanci, mada vrlo često ovde i Albanci traže pomoć za rešavanje svojih zdravstvenih problema.

Ostavite komentar