Vesti > Srbija

Naš CILJ bio je da obezbedimo neometanu SLOBODU KRETANJA: Kapetan KFOR-a o SUKOBU U ZVEČANU

Moji vojnici se oporavljaju od povreda, rekao je on

Izvor: K1info/Tanjug

20/06/2023 > 18:38

podeli vest:

Naš CILJ bio je da obezbedimo neometanu SLOBODU KRETANJA: Kapetan KFOR-a o SUKOBU U ZVEČANU
Foto: Tanjug/AP


Pripadnik italijanskog kontigenta KFOR-a, kapetan David Ingleze koji je komandovao jedinicama na terenu tokom sukoba 29. maja ispred opštine Zvečan, izjavio je danas da je njihov cilj tog dana bio da obezbede neometanu slobodu kretanja.

- Pokušali smo da izvučemo vozila kosovske policije kada je usledio ničim isprovociran napad od strane pojedinih grupa unutar učesnika protesta - rekao je Ingleze novinarima.

Dodao je da su uprkos povređenim vojnicima u njegovoj jedinici, održali svoje pozicije i da su uspeli da dve suprostavljene strane drže odvojeno.

- Bili smo dobro utrenirani i dobro opremljeni da izvršimo zadatak. Moji vojnici se oporavljaju od povreda, oni su sada dobro i veoma sam ponosan na njih - rekao je Ingleze.

Ističe da je situacija tokom sukoba bila vrlo nasilna, ali i da je intervenicija KFOR-a bila od ključne važnosti jer su uspeli da, kako kaže, spreče direktne sukobe dve strane.

- Ostajemo nepristrasni. Razgovarao sam sa obe strane, većina njih je miroljubiva i želi mir i žele našu zaštitu. Upravo zbog toga smo i tu na Kosovu - dodao je Ingleze.

Ostavite komentar