Vesti > Srbija

Čoveku koji PREKRŠI ZAKLETVU iz Hilandara ništa NIJE SVETO: Vućević OSUDIO Obradovića zbog POLITIZACIJE smrti vojnika

Ministar odbrane Srbije je reagovao na tvit koji je postavio lider Pokreta Dveri

Izvor: K1info/Tanjug

16/06/2023 > 19:31

podeli vest:

Čoveku koji PREKRŠI ZAKLETVU iz Hilandara ništa NIJE SVETO: Vućević OSUDIO Obradovića zbog POLITIZACIJE smrti vojnika
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Miloš Vučević poručio je Bošku Obradoviću da je sramota što politizuje smrt vojnika i oca dvoje dece koji je danas tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

- Srpski vojnik koji je danas tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći je Branislav Kovačević. Sa ponosom je nosio čin starijeg vodnika Vojske Srbije. Branislav je bio angažovan na obezbeđenju administrativne linije sa KiM. Nesreća se dogodila nekih 50 kilometara daleko od mesta održavanja vojnih vežbi - rekao je ministar odbrane na Twitteru.

On je dodao da je Kovačević poginuo u nesreći, čestito vršeći svoju dužnost, na službi svom narodu i svojoj otadžbini.

- Sad da pitam da li Vas je sramota što smrt oca dvoje dece politizujete na ovakav način, ne mogu. Ne mogu, jer čoveku koji prekrši zakletvu datu u Hilandaru očigledno ništa nije sveto - rekao je Vučević reagujući na tvit koji je prethodno objavio lider Pokreta Dveri.

Obradović je prethodno na Twitteru postavio pitanje: ''Da li je moguće da nam vojnici ginu u miru, i to u okviru zajedničkih vojnih vežbi sa NATO vojskama na tlu Srbije?''.

- Da li je današnja pogibija jednog i povređivanje tri pripadnika Vojske Srbije u Vranju povezano sa vežbom sa NATO? Zar pored stanja na KiM i poplava imamo vojske za to - rekao je Obradović.

Ostavite komentar