Vesti > Srbija

Zbog ODRONA zaustavljen SAOBRAĆAJ kod Kopaonika, slična SITUACIJA u Ovčarsko-kablarskoj klisuri

Obilne padavine otežavaju saobraćaj u Srbiji, dok u Lučanima stahuju od novih polava

Izvor: K1info/Tanjug

16/06/2023 > 17:32

podeli vest:

Zbog ODRONA zaustavljen SAOBRAĆAJ kod Kopaonika, slična SITUACIJA u Ovčarsko-kablarskoj klisuri
Foto: RINA


Iz JP Putevi Srbije saopšteno je da je zbog odrona obustavljen saobraćaj na putevima Jošanička Banja-Aleksandrovac, kod mesta Drenje i na putu Brus-Brzeće, u mestu Graševci. Kako se navodi, javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.

Zbog obilnih padavina na brojnim putevima u Srbiji saobraćaj je u potpunosti obustavljen ili otežan zbog čega Putevi Srbije pozivaju na poštovanje saobraćajnih propisa, kao i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Foto: RINA

 

Na magistralnom putu Čačak-Užice kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru došlo je do pokretanja nekoliko odrona, a velika količina zemlje i kamenja sručila se na put.

- Zbog velike količine materijala, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Usled padavina koje traju već duže vreme, odroni su pokrenuti na nekoliko mesta. Ovde u klisuri samo pukom srećom je izbegnuta tragedija, jer u trenutku obrušavanja nije bilo vozila na putu - rekao je jedan od očevidaca.

Odroni su pokrenuti i na drugim saobraćajnicama širom Srbije, a čitavu noć ekipe Puteva Užice su se borile da pročiste zemlju i kamenje, koji su se survali na put u neposrednoj blizini tunela Šargan.

Na teritoriji opštine Lučane obilne padavine prouzrokovale su izlivanje reke Bjelice, njen nivo u Guči bio je 301 cm i ovoga puta njaviše je stradala putna infrastruktura.

Foto: RINA

Lučani

- Obilna kiša padala je čitavu noć, sve ekipe su na terenu, imamo problema u MZ Viča poplavljeno je pet domaćinstava, u Guči jedno, kao i u MZ Đerać. Reka se izlila i poplavila oko 350 hektara zemljišta u Viči, Živici, Donjem Dubcu, selu Guči, Turici, Lisi, Puhovu, Krstacu i Dljinskom polju. Sada nivo reke u Lučanima opada, ali problem je što raste nivo Morave i to može prouzrokovati probleme - rekao je Zoran Vučićević, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

U narednim satima na čitavoj teritoriji opštine Lučani biće uvedena vanredna situacija.

 

Ostavite komentar