Vesti > Srbija

Na srpskim putevima SVE VIŠE PIJANIH VOZAČA: Za prvih 7 meseci ove godine, policija ih uhvatila ČAK 34.000

Strateški prioritet saobraćajne policije je da se iz saobraćaja isključi što veći broj vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola

Autor: tanjug.rs

18/08/2022 > 15:03

podeli vest:

Na srpskim putevima SVE VIŠE PIJANIH VOZAČA: Za prvih 7 meseci ove godine, policija ih uhvatila ČAK 34.000
Foto: Pexels.com


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je obeležavanju 16 godina od pokretanja kampanje „Kad pijem, ne vozim“, koja se ostvaruje kroz zajedničku saradnju Uprave saobraćajne policije, Apatinske pivare i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Vulin je poručio da je ovo kampanja sa najdužom tradicijom u kojoj učestvuje Uprava saobraćajne policije, kao i da su aktivnosti saobraćajne policije pojačane, posebno tokom avgusta, kada se u Srbiji održava najveći broj festivala na otvorenom.

- Tokom prethodnih godina, Apatinska pivara donirala je Upravi saobraćajne policije 155 alkometara najsavremenije generacije, 50.000 usnika za alkometre, kao i 600 svetloodbojnih prsluka koje policijski službenici koriste u kontroli saobraćaja. Ukupna vrednost dosadašnjih donacija je oko 150.000 evra - rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Kako je istakao ministar Vulin, masovno alkotestiranje vozača doprinelo je većoj bezbednosti građana u saobraćaju, kao i povećanju opšte sigurnosti.

- Nema nikakvog opravdanja ako neko sedne pijan za volan. Budite savesni vozači, štitite svoje i tuđe živote - kazao je Vulin dodavši da je u prvih sedam meseci ove godine, zbog ovog prekršaja iz saobraćaja isključeno više od 34.000 vozača, što je za gotovo 8.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

 

Direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović poručio je da smatra da će donaranih 20 alkometara najsavremenije generacije dati značajan doprinos bezbednosti u saobraćaju. 

- Ukoliko znate da ćete konzumirati alkohol, koristite taksi, sejf drajvera, prošetajte, koristite gradski prevoz ili zamolite prijatelja za sigurnu vožnju - rekao je Vukašinović.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević istakao je da je jedan od strateških prioriteta saobraćajne policije da se iz saobraćaja isključi što veći broj vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

- Preventivne aktivnosti Agencije za bezbednost saobraćaja, uz podršku represivnih mera MUP-a, daju najbolje rezultate kako o podizanju nivoa svesti naših sugrađana kada je reč o bezbednosti saobraćaja, tako i o smanjenju stradanja usled saobraćajnih nezgode - rekao je v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Stamatović apeluje na građane da u narednom periodu budu savesni i odgovorni učesnici u saobraćaju, jer se usled održavanja letnjih muzičkih festivala očekuje veći broj posetilaca.

Ostavite komentar