Vesti > Srbija

NARANDŽASTI METEOALARM: U Srbiji danas Kiša, pljuskovi i grmljavina, ponegde i grad

Sve do 7. juna vreme će biti toplo, ali nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, naročito u popodnevnim satima

Izvor: K1info/Tanjug

30/05/2023 > 06:56

podeli vest:

NARANDŽASTI METEOALARM: U Srbiji danas Kiša, pljuskovi i grmljavina, ponegde i grad
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da se do kraja ovog i početkom sledećeg meseca nastavlja nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno se očekuju vremenske nepogode: grad, jak i olujni vetar i velika količina padavina za kratko vreme, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, ponegde i više.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, danas je na snazi u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, Šumadiji, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

U Srbiji će danas tokom dana biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana, saopštio je RHMZ. Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina. 

Duvaće slab do umeren, severoistočni i istočni vetar, u zoni pljuskova kratkotrajno jak i olujni. Najniža temperatura od 12 do 16 stepeni, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno, posle podne sa pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima grada mogu biti izraženiji uz lokalnu pojavu grada. Vetar slab do umeren, severni, u zoni pljuskova krakotrajno jak. Najniža temperatura oko 16 stepeni, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Do 7. juna nas očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, izraženijim u drugom delu dana, kada se očekuju i lokalne vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak. Najniža temperatura od 12 do 16, najviša od 22 do 26 stepeni. 

Ostavite komentar