Vesti > Srbija

ER SRBIJA uvela LET do NAPULJA: Od Tesle do AERODROMA Capodićino dva puta nedeljno

Broj destinacija do kojih naša kompanija leti u Italiji se neprekidno povećava

Izvor: K1info/Tanjug

19/05/2023 > 14:30

podeli vest:

ER SRBIJA uvela LET do NAPULJA: Od Tesle do AERODROMA Capodićino dva puta nedeljno
Foto: Shutterstock


Er Srbija je, letom JU552 u 12.40 časova, uspostavila letove na novoj liniji između Beograda i Napulja. Srpska nacionalna avio-kompanija je saopštila da će letove do glavnog lučkog grada na jugu Italije obavljati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Inauguracioni let Er Srbije svečano je dočekan na napuljskom međunarodnom aerodromu, poznatijem kao Capodićino, smeštenom šest kilometara severoistočno od centra Napulja.

- Italija sa punim pravom nosi epitet jedne od najlepših zemalja sveta, koju godišnje posete milioni turista, vraćajući joj se inspirisani italijanskim stilom života, jezikom, muzikom, bogatim kulturno-umetničkim nasleđem, modom i naravno hranom - rekao je viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja Er Srbije, Bojan Aranđelović i dodao:

- Jednako je privlačna turistima tokom sva četiri godišnja doba i uvek ima šta da ponudi, od Dolomita i Alpa na severu, preko nestvarnih pejzaža centralnog dela zemlje do najlepših plaža na jugu.

On je dodao da se broj destinacija u našoj zemlji povećava.

Foto: Tanjug

 

- Broj destinacija do kojih naša kompanija leti u toj mediteranskoj zemlji neprekidno se povećava. Najnovija destinacija u našoj mreži je Napulj, treći najveći grad u Italiji. Zahvaljujući direktnoj i redovnoj liniji do prestonice najbolje pice na svetu, obala Amalfi, Kapri i Vezuv nikada nisu bili bliži - rekao je Aranđelović.

Iz Srbije se do Napilja može stići preko rimskog aerodroma Fjumićino.

- Pored direktnih letova ponedeljkom i petkom, naši putnici biće u mogućnosti da stignu do Napulja i preko rimskog aerodroma Fjumićino, kombinujući naše redovne letove do italijanske prestonice sa direktnim brzim vozovima kompanije Trenitalia koji saobraćaju od rimskog aerodroma do glavne železničke stanice Napoli Centrale - rekao je on.

 

 

 

 

Ostavite komentar