Vesti > Srbija

ĐOKOVIĆ hoće da KRSTI decu na KOSMETU, teroristi ne daju: OGLASILA se i Eparhija raško-prizrenska

Sveštenici se mole bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i poštovanjem verskih sloboda

Izvor: K1info/Tanjug

18/05/2023 > 18:26

podeli vest:

ĐOKOVIĆ hoće da KRSTI decu na KOSMETU, teroristi ne daju: OGLASILA se i Eparhija raško-prizrenska
Foto: Starsport


Eparhija raško-prizrenska saopštila je danas da je duboko ožalošćena izjavom takozvanog ministra kulture i sporta privremenih prištinskih institucija Hajrule Čekua da nije zakonski moguć dolazak na Kosovo i Metohiju najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću.

Čeku, jedan od predstavnika terorističkih vlasti, naveo je da to nije moguće jer Đoković nije primio vakcinu protiv kovida-19, ali se iz Eparhije napominje da ta zakonska obaveza nije na snazi već više od godinu dana.

Đoković je izrazio želju da krsti svoju decu u jednoj od svetinja na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče, navodi se u saopštenju Eparhije objavljenom na sajtu SPC u kojem se ocenjuje da je neprimerena reakcija Čekua, koji je na Tviteru napisao "Nema vakcine-nema ulaska" i podelio vest da je Đoković za italijanski Korijere dela sera rekao da bi voleo da se vrati na KiM.

- Molimo se Bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svih jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci - poručila je Eparhija raško-prizrenska.

Iz Eparhije raško-prizrenske napominju da nosioci poruke mira, kakvi su patrijarh Porfirije i Đoković, samo doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda, "noseći blagoslov za sve one koji ovde žive".

 

Ostavite komentar