Vesti > Srbija

PORFIRIJE JE KRSTIO SERGEJA, a glumac mu sada poručio: Vaša svetosti, SAMO NEMOJTE DA NAS BIJETE

Sergej Trifunović je reagovao na izjavu patrijarha Porfirija objavljenu na sajtu SPC

Izvor: K1info

16/05/2023 > 09:11

podeli vest:

PORFIRIJE JE KRSTIO SERGEJA, a glumac mu sada poručio: Vaša svetosti, SAMO NEMOJTE DA NAS BIJETE
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Rade Prelić


Glumac Sergej Trifunović oglasio se povodom izjava patrijarha Porfirija. Trifunović je na Instagramu upitao "jel vam poznata ova rečenica ‘Neće vam biti dobro ako vam mi’ pa štagod?“.

"Kada je došao naš dragi brat, mitropolit Porfirije na mesto patrijarha, rekao mi je da ima nameru da se obraća isključivo sa oltara. Da ne uzima ičiju stranu. Pošto se obratio pastvi, a ja sam deo pastve, onda neću iskoristiti pravo poznanstva i posed telefonskog broja, da ga, kao pre koji mesec pitam zašto je SPC odlikovala osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, nego ću ga isto tako javno zamoliti, kao sveštenika koji me je krstio dok je bio Iguman manastira Kovilj – vaša svetosti, samo nemojte da nas bijete. Ili ako već morate, nemojte u lice, od toga živim“, napisao je glumac na svom Instagram nalogu.

Sergej Trifunović je tako reagovao na izjavu patrijarha Porfirija, koji je naveo: "Čujemo i da je Crkva kriva i za nasilje nad ženama. Nemojte to činiti, zato što ćemo vam odgovoriti. Neće vam biti dobro ako vam budemo odgovarali, zato što će svi videti da ste manipulisali i lagali“, a ta izjava je preneta na sajtu SPC.

Da podsetimo, na društvenim mrežama se pre nekoliko dana pojavio snimak, na kome patrijarh Porfirije govori o "senzitivnom jeziku".

Ostavite komentar

wolf30

Sadasnj Patrijarh , dok je stolovao u HR bio ujedinitelj naroda srpskog u Hrvatskoj . Bio je takav da mu "pera nemož odbit". posle Pavla najbolji. Samo je bitno doro slusati sta kaze. Plitka shvatanja ovdasnjih lokalnih javnih ucesnika u drustvu se odmah pokazu i po tome ih mozete meriti, ali ne i suditi. Patrijarh ima vrlo mocna i teska iskustva u narodu tokom vise godina tako da stvarno nista ne moze da ga pomeri, a pogotovo ne dnevna interesna kvazi politika sa primesama filtriranih madijskih interesa bez sustine dubinskih resenja.

16.05.2023 09:35