Vesti > Srbija

NESTVARNE GUŽVE i ovog vikenda na naplatnim rampama, OKANOVIĆ IMA REŠENJE

Direktor komiteta za bezbednost saobraćaja povodom gužvi oglasio se na Twitteru

Autor: K1info/Tanjug

14/08/2022 > 17:50

podeli vest:

NESTVARNE GUŽVE i ovog vikenda na naplatnim rampama, OKANOVIĆ IMA REŠENJE
Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić


Velike gužve ovih dana zabeležene su na srpskim putevima, naročito na naplatnim rampama, ali i graničnim prelazima.

Direktor komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović povodom gužvi obratio se na Twitteru, apelujući da se smanji cena TAG uređaja ili nađe način koji će da podstakne elektronsku naplatu putarine.

 

 

- Krajnje je vreme da JP "Putevi Srbije" spuste cenu TAG uređaja ili na drugi način podstaknu omasovljenje elektronske naplate putarine - naveo je Okanović.

Iz AMSS su saopštili da su, na osnovu dobijenih informacija od JP "Putevi Srbije", u toku radovi na obilaznici oko Beograda, kao i na deonicama auto-puteva između Paraćina, Pojata, Ražnja i Aleksinca i navode da su na tim mestima zbog pojačanog saobraćaja moguće duže kolone.

Podsećamo da su sinoć zabeležena velika zadržavanja i na graničnim prelazima. Na prelazu Horgoš, na izlasku iz zemlje, putnička vozila čekala su četiri sata.Na Kelebiji, na izlazu putnicka vozila su se zadržavala dva sata.

Sinoć, ispred granice na prelazu Tabanovce, putnike iz Grčke sačekala je kolona duga 15 kilometara, zbog čega su na ulazak u Srbiju čekali po nekoliko sati.

Zbog letnjih raspusta i godišnjih odmora veliki je broj putnika koji se vraćaju i idu na more, a dosta je i putnika koji u tranzitu prolaze kroz našu zemlju.

Danas najopterećeniji Horgoš i Preševo

Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

 

Prema informacijama dobijenim od Uprave granične policije (UGP), od svih graničnih prelaza najopterećeniji je Horgoš sa Mađarskom, pa su zadržavanja na ulazu višesatna, popunjen je i međuprostor, a kolona vozila na izlazu iz Srbije dugačka je par kilometara.

Na ulazu u Severnu Makedoniju na Preševu čeka se oko 150 minuta dok su na ulazu u Srbiju zadržavanja od 15 do 30 minuta. Od 60 do 90 minuta ceka se na prelazu Kelebija, na izlazu iz naše zemlje, saopštio je AMSS.

Dodaju da su na prelazu Batrovci sa Hrvatskom trenutna zadržavanja mnogo kraća u odnosu ne prethodni dan i kreću se oko 60 minuta u oba smera, a toliko se čeka i na prelazu Šid-Tovarnik.

Kažu i da se očekuju zadržavanja od 30 do 60 minuta i na prelazima sa Crnom Gorom, kao i na onim najfrekventnijim sa Bosnom i Hercegovinom.

Iz AMSS savetuju vozače da koriste alternativne granične prelaze koji se otvaraju od 7.00 časova, a na kojima i danas može biti dužih zadržavanja.

Ostavite komentar