Vesti > Srbija

Milka je bila zvezda, ali je BELKA napravila ČUDO: Ovca OJAGNJILA petoro jagnjića

Mido iz Ljuljaka je za kratko vreme od sedam ovaca dobio 21 jagnje

Izvor: K1info/RINA

23/04/2023 > 18:01

podeli vest:

Milka je bila zvezda, ali je BELKA napravila ČUDO: Ovca OJAGNJILA petoro jagnjića
Foto: RINA


Milisav Marković iz šumadijskog sela Ljuljaci i njegovo stado, postali su poznati ne samo u Gruži nego i šire.

Za samo nekoliko dana uvećelo stado mu se uvećalo čak tri puta, jer su umesto uobičajenih jednog ili dva jagnjeta, ovce na svet donele u jednom naletu mnogo više mladunaca.

Belka je ojagnjila petoro, Rumenka i Pramenka po četvoro, a ostale po troje i tako je Milisav od sedam ovaca dobio 21 jagnje.

- Samo jedna je ojagnjila jedno, a sve ostale su po više i svi su hvala Bogu dobro. Milka je ojagnjila četvoro i svi ženski, a Belka moj ponos i ovca za primer ojagnjila mi petoro i to je ja mislim po prvi put na ovim prostorima - rekao je Milisav Marković zvani Mido iz Ljuljaka i dodao:

- Supruga i ja smo bili babice, prihvatali smo jagnjad i sušili, kad je počela da se jagnji nikako da završi, jagnjad samo ispadaju. Troje hranimo na flašicu, a dvoje hrani Belka i daće dragi Bog da sve bude dobro i da ih zajednički odnegujemo.

Mido ne krije oduševljenje i ponos, njegovo stado o kojem danonoćno brine sa puno ljubavi, vratilo mu je višestruko za svu njegovu dobrotu i trud.

- Ovan je sjenički, nabavio sam ga iz komšiluka i eto u mom stadu je ostavio najviše potomaka. Smatram da je i ishrana ovaca bila od velikog značaja. Hranim ih lucerkom i dajem im ovas obavezno da nemaju pantljičare. Za jagnjiće kupujem i koncentrat. Krmača mi oprasila dvoje, a ovca ojagnjila petoro pa to nema nigde - rekao je Milisav.

I nema sumnje da su Belka, Rumenka i Pramenka postale šampionke Gruže i da će se u ovom kraju, a i šire, još dugo pričati o Midovom stadu.

Ni najstariji meštani iz Gružanskih sela ovakav reproduktivni fenomen ne pamte.

 

 

 

Ostavite komentar