Vesti > Srbija

Žigmanov čestitao RAMAZANSKI BAJRAM: Neka je blagoslovljen

Među onima koji proslavljaju ovaj praznik su najbrojniji Bošnjaci, slede Albanci, Turci, Aškalije, Egipćani....

Izvor: K1info/Tanjug

20/04/2023 > 10:36

podeli vest:

Žigmanov čestitao RAMAZANSKI BAJRAM: Neka je blagoslovljen
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC


Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov uputio je danas čestitku za ramazanski Bajram svim nosiocima vlasti islamske zajednice i vernicima muslimanske veroispovesti u Srbiji.

- Bajram šerif mubarek olsun (Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen) svim muslimanima koji su 30 dana istrajavali u postu i odricanju od telesnih užitaka za vreme meseca ramazana strpljivo dočekali ovaj radosni blagdan - poručio je Žigmanov, saopštilo je Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

On je u ime Ministarstva i u svoje lično ime svim vernicima muslimanske veroispovesti poželeo da dane Bajrama provedu u zdravlju i svakom drugom blagostanju sa svojim najbližima, u porodicama, sa komšijama i sa prijateljima.

- Neka radost Bajrama okupi i ujedini sve ljude u bratskoj ljubavi, međusobnom razumevanju i praštanju kako bismo svi stalno rasli u dobru i tako gradili bolji svet - zaključio je Žigmanov.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, među onima koji proslavljaju ovaj praznik su najbrojniji Bošnjaci, slede Albanci, Turci, Aškalije, Egipćani, Goranci, kao i deo pripadnika romske zajednice.

Ramazanski Bajram je praznik kojim muslimani obeležavaju završetak meseca ramazana, meseca u kojem je svaki vernik pozvan na post i na stalno činjenje dobrih dela.

 

 

 

Ostavite komentar