Vesti > Srbija

Da li je ovo REALNO? Beograđanin ima platu 1, 5 miliona evra MESEČNO, dva i po puta VIŠE OD VLAHOVIĆA

Biznismen iz prestonice dnevno je zarađivao u prošloj godini 53.500 evra

Autor: Informer.rs

13/08/2022 > 17:59

podeli vest:

Da li je ovo REALNO?  Beograđanin ima platu 1, 5 miliona evra MESEČNO, dva i po puta VIŠE OD VLAHOVIĆA
Foto: Pixabay.com


Biznismen iz Beograda zarađuje dva i po puta više od fudbalera Dušana Vlahovića.

On je za godinu dana prihodovao neverovatnih 18 miliona evra. To znači da je dnevno zarađivao čak 53.500 evra, a za te pare svaki dan je mogao da kupi jedan jednosoban stan. Poređenja radi, taj Beograđanin zarađuje dva i po puta više od najplaćenijeg srpskog fudbalera Dušana Vlahovića, kome je godišnja plata u Juventusu sedam miliona evra.

Ovaj Srbin će zbog toga na ime poreza na dohodak građana morati da plati skoro 2,7 miliona evra.

Kako je objavila Poreska uprava Srbije, prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim godišnjim prihodima kreću se od oko 100 miliona dinara do 2,1 milijarde dinara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

 

Od sto podnosilaca sa najvećim prijavljenim prihodima prošle godine, njih 88 su državljani Srbije, a 12 su stranci.

- Građani sa najvećim prihodima u Srbiji su po zanimanju menadžeri, direktori, inženjeri, ekonomisti i pravnici - navode u Poreskoj upravi.

Pravnik se, inače, prvi put u vrhu najplaćenijih profesija upravo pojavio prošle godine.

Prema podacima Poreske uprave, sve je veći broj građana čiji prihodi premašuju tri prosečne godišnje srpske plate, što iznosi 3,2 miliona dinara. Za prošlu godinu primljene su ukupno 34.753 prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana, što je čak 4.463 prijave više nego 2020.

Više od 90% dobrostojećih su  - muškarci 

- Najveći broj ovih prijava podneli su građani koji žive u opštini Novi Beograd - ukupno 5.935. Sledi centar Beograda sa podnete 5.574 prijave, pa Novi Sad sa 4.041 prijavom, dok je u Nišu podneto 1.211 prijava. Udeo muškaraca u statistici se ne smanjuje. Tako je ove godine, isto kao i prošle, 91 odsto prijavljenih građana sa visokim primanjima bio muškog pola. Ovo znači da je među 34.753 prijavljenih građana Srbije, koji su zaradili više od tri godišnje prosečne srpske plate - čak 31.625 muškaraca, dok je svega 3.128 žena - kažu u Poreskoj upravi.

 

Ostavite komentar