Vesti > Srbija

NOVA ZGRADA GAK Narodni front biće - na Bežanijskoj kosi, GRADNJA POČINJE sledeće godine

U sadašnjem objektu se, samo prošle godine, porodilo 7.600 žena

Izvor: K1info/Tanjug

07/04/2023 > 11:11

podeli vest:

NOVA ZGRADA GAK Narodni front biće - na Bežanijskoj kosi, GRADNJA POČINJE sledeće godine
Foto: Shutterstock


Kako je izjavila ministarka zdravlja Danica Grujičić, država radi na tome da na Bežanijskoj kosi sledeće godine krene izgradnja nove zgrade bolnice GAK Narodni front.

Ministarka je to rekla posle uručenja donacija neophodne medicinske opreme beogradskim porodilištima koja je kupljena novcem od plaćenog parkiranja na 24 bebi parking mesta.

GAK Narodni front je bolnica u kojoj se samo prošle godine porodilo 7.600. žena. Ministarka je na pitanje novinara naglasila da palijativna nega nedostaje Srbiji. Navela je da je plan da se do kraja meseca zatvore kovid bolnice i da će se posle toga videti da li deo može odmah da se koristi.

JKP Parking servis, u sklopu akcije Bebi parking mesto, donirao je neophodna medicinska sredstva i opremu, koje kupuje novcem od plaćanja parkiranja na 24 bebi parking mesta, posebno obeležena ispred četiri beogradska porodilišta, koja se nalaze u zonskom sistemu parkiranja.

Na svečanom uručenju donacija, čija je ukupna vrednost 4 miliona dinara Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC Zvezdara dobila je dva medicinska aspiratora i infuzionu volumetrijsku pumpu, GAK Narodni front konveksnu 2D sondu za ultrazvučni aparat, Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbija pet mehaničkih bolničkih kreveta i četiri nahtkasne za pacijente, a Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC Zemun vakum aspirator i dve medicinske (LED) lampe na stativu.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Akcija Bebi parking mesto pokrenuta je 2017. godine s ciljem da na viši nivo podigne kvalitet pružanja usluga beogradskih porodilišta.

Parking servis svake godine kako je rekao direktor JKP Andrija Čupković anketira porodilišta, obuhvaćena ovom sada već tradicionalnom akcijom o njihovim potrebama i nabavlja opremu koja im je neophodna.

 

 

Ostavite komentar